Brigadai „Žemaitija“ - treji

Brigadai „Žemaitija“ - treji

Penktadienį uostamiestyje vyko iškilminga motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" 3-iųjų įkūrimo metinių minėjimas.

Renginys vyko istorinėje vietoje - miesto piliavietės aikštėje. Iškilmingoje šventinėje rikiuotėje artilerijos bataliono kariai atliko 3 dedikacines haubicų salves.

"Jūs kuriate istoriją", - sakė sausumos pajėgų štabo viršininkas pulkininkas Tomas Masaitis.

Susirinkusius karius sveikino ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Man didelė garbė ir atsakomybė sveikinti jus. Atrodo, proga neypatinga - 3 metai. Istorijos laikmetyje tai nėra didelis laiko tarpas. Tačiau esame vieno seniausių Lietuvos miesto - Klaipėdos - aikštėje. Esame vietoje, kuri alsuoja garbinga istorija ir jūs, kurie ginate šiandienos Lietuvos istoriją. Sveikinu visus jus", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis pažymėjo, kad karių pareiga - rizikinga, garbinga ir be galo svarbi tiek Klaipėdai, tiek visai Lietuvai.

"Už jūsų nugarų - Europa ir NATO", - kalbėjo miesto vadovas, džiaugdamasis mūsų šalies proveržiu krašto apsaugos ir gynybos srityje.

Meras drąsino karius ir sakė, kad jie nė kiek nenusileidžia kitų šalių kariuomenėms: "Įrodėte sau, Europai, NATO, pasauliui, kad esate gerai pasiruošę. Būkite tikri, kad jumis tiki, myli ir gerbia. Nepamirškite, kad Klaipėda - tai miestas, kuris jus myli ir išskirtinai didžiuojasi. Sėkmės jums jūsų tarnyboje."

Sausumos pajėgų štabo viršininkas pulkininkas T. Masaitis tikino dalį tarnybos praleidęs Klaipėdoje, todėl jam didelė garbė grįžti į šį miestą. Jis akcentavo, kad brigada "Žemaitija" yra svarbi ir regioniniu, ir nacionaliniu mastu.

Motorizuotoji pėstininkų brigada "Žemaitija" įsteigta 2016 m. sausio 1 d., brigados štabas veikia Klaipėdoje.

Brigadą sudaro keturi padaliniai: Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas ir Kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas.

Brigada pavadinta "Žemaitijos" vardu, taip siekiant pagerbti kovinę žemaičių dvasią ir ryžtą. Anksčiau taip pat buvo vadinama ir 1999-2004 m. veikusi motorizuotoji pėstininkų brigada, kuri 2002 m. buvo reorganizuota į Vakarų karinę apygardą ir 2004 m. panaikinta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder