Botanikos sode - jautri paroda

Botanikos sode - jautri paroda

Klaipėdos universiteto Botanikos sode eksponuojamos jautrios fotografijos, kuriose užfiksuotos negalią turinčių žmonių gyvenimo akimirkos.

Penktadienį čia vykusiame renginyje "Pavasarinis alasas" Botanikos sodo direktorė Asta Klimienė kalbėjo, kad tradicija tapusi ir pavasariais rengiama šventė suteikia galimybę visuomenei susipažinti su nuostabia sodo aplinka.

"Šiemet sumąstėme, kad šis renginys bus kiek kitoks. Pamatėme parodą "Nuostabus grožis". Taip pat pamatėme, kad aplink mus yra saugomų teritorijų, parkai vykdo edukacijas. Pajūrio regioninis parkas, Agluonėnų sodyba, Kamanų rezervatas, Žemaitijos nacionalinis parkas, Kuršių nerijos nacionalinis parkas - pakvietėme juos visus atvykti ir prisistatyti", - kalbėjo ji.

Fotografijų projektas "Nuostabus grožis" sulaukia įvairių reakcijų - daugelis stebisi šiais vaizdais, mat kai kuriose fotografijose užfiksuoti žmonės neatrodo turintys negalią.

"Paroda "Nuostabus grožis" - tai tarptautinis projektas, vienijantis žmones, turinčius įvairias negalias. Daugiau nei 70 fotografų iš Lietuvos ir užsienio prieš dvejus metus ėmė jungtis prie šio projekto. Pagrindinis mūsų tikslas - parodyti, kad neįgalūs žmonės taip pat yra gražūs", - pasakojo projekto koordinatorė Giedrė Brazlauskaitė.

"Tai netradicinė paroda, žmonėms tai neįprasta. Man, kaip modeliui, įspūdžiai liks visam gyvenimui. Fotosesija buvo išskirtinė", - šypsojosi Vidmantė Raustytė, viena iš fotografijų modelių ir iniciatorių.

Į Botanikos sodą atvykęs Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas pasakojo, kad "Pavasariniu alasu" visuomenei norima parodyti, kad ši vieta yra atvira visiems.

"Nekalbame apie tai, kad neįgaliuosius reikia įtraukti. Jie jau įtraukti. Tačiau būtina suteikti pagalbą. Norime atkreipti dėmesį, kad Botanikos sodas yra atviras miesto bendruomenei. Mes kviečiame jį lankyti ir dalyvauti renginiuose. Be to, Klaipėdos universitetas vykdo daug mokslinių projektų, bendrauja su neįgaliaisiais", - sakė A. Razbadauskas.

Į Botanikos sodą atvykę lankytojai galėjo stebėti spektaklį, apžiūrėti parodą, kurti floristines kompozicijas, kepti blynus ir kt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder