Birželio 1-ąją klaipėdiečius kvies apsikabinti

Birželio 1-ąją klaipėdiečius kvies apsikabinti

Šiemet Tarptautinę vaikų gynimo dieną beveik visos Lietuvos savivaldybės prisijungs prie klaipėdiečių inicijuotos akcijos "Taikos glėbys" - vienu metu apsikabins ir ištars žodį "Taika".

Birželio 1-ąją, trečiadienį, nuo 17.30 val. iki 19.30 val. Danės skvere prie vaikų žaidimo aikštelės bus minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Žadama, kad bus įvairių veiklų vaikams - veidų piešimas, estafetės, balionių lankstymas, važinėjimas riedžiais, meninės dirbtuvėlės ir kt. Taip pat koncertuos studijos "Grock" jaunieji muzikantai, pasirodys karate kiokušin sportininkai.

19 valandą renginio dalyviai bus kviečiame stabtelėti, apsikabinti šalia esančius žmones ir vieningai ištarti žodį "Taika". Šios akcijos simboliu taps pupa, kurioms bus siūloma pakuždėti taikos linkėjimus.

Po vieningo apsikabinimo bus apdovanojami ir vakar startavusio išradingiausio apsikabinimo fotokonkurso nugalėtojai. Vaikai, jaunimas kviečiami suburti bent 5 žmonių komandą, kuo išradingiau apsikabinti, nusifotografuoti ir nuotrauką atsiųsti el. paštu [email protected] iki gegužės 30 d.

Gautas nuotraukas vertins komisija, kuri išdalins prizus - apsilankymus pramogų parke, pasivažinėjimą kartingais, riedžių pamokėlę, kvietimus pasivaišinti picomis, spurgomis ir kt.

"Siekiama pradėti unikalią kasmetinę pasaulinę apsikabinimo už taiką akciją, kad žmonės tą dieną deklaruotų, jog nori taikos, užmirštų rūpesčius, pyktį, skleistų geras emocijas, gerą nuotaiką, šypsenas, kad tai darytų ne tik namuose, bet ir viešai", - pasakojo Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Jurgita Činauskaitė-Cetiner.

Ji džiaugėsi, kad akcijos, suvienijusios Lietuvos savivaldybes, idėjos autorius - klaipėdietis kompozitorius ir prodiuseris Laimonas Žiulpa, renginį globoja Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Planuojama, kad vienu metu Lietuvoje apsikabins 50-yje savivaldybių gyvenantys žmonės. Akcija "Taikos glėbys" siekiama atkreipti pasaulio politikų dėmesį į būtinybę spręsti konfliktines situacijas ne ginklo ir karo pagalba, o supratimo ir santarvės keliu, taip kuriant ilgalaikę taiką pasaulyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder