Bilietai į Vasario 16-osios koncertą - ir už 10 eurų

Bilietai į Vasario 16-osios koncertą - ir už 10 eurų

Ketvirtadienio vakarą tūkstančiai klaipėdiečių Lietuvos valstybės atkūrimo dieną šventė Andriaus Mamontovo koncerte, į kurį bilietai oficialiai kainavo vos pustrečio euro. Vis dėlto dalis sumanių internautų užsimojo iš šios gražios akcijos pasipelnyti - elektroninėje erdvėje bilietus jie pardavinėjo už dvigubai ar keturis kartus didesnę kainą.

Tokių pasiūlymų koncerto dieną pasipylė feisbuke ir portale skelbiu.lt. Čia bilietai kainavo 5 ar net 10 eurų, ir žmonės juos pirko.

GUDRUOLIAI. Internetiniame skelbimų portale skelbiu.lt gudruoliai bilietus, kurių vertė 2,5 euro, pardavinėjo ir už 10 eurų.

Žvejų rūmų direktorius Alvydas Lenkauskas tvirtino, jog organizuojant renginį spėjimų apie nedorą bandymą pasipelnyti buvo, tačiau kaip nuo to apsisaugoti, būdų nerasta.

"Kaip šią problemą išspręsti, nežinau. Manau, visų pirma reikia apeliuoti į žmonių sąžinę. Taip pat ateityje reiks kalbėtis su programuotojais ar bilietų platintojais. Galbūt derėtų nustatyti griežtą limitą. Tačiau kaip užtikrinti, kad gudresni žmonės "neapeitų" sistemos, vėlgi neaišku", - samprotavo A. Lenkauskas.

Kai kurios įstaigos į nemokamus renginius bilietus leidžia pasiimti tik "gyvai" apsilankius kasoje ir tik po du vienetus. Tačiau Žvejų rūmų direktorius mano, kad tokia tvarka papiktintų žmones, ypač tuos, kurie gyvena Klaipėdos rajone.

Įdomu dar ir tai, jog viešojoje erdvėje buvo tvirtinama, kad į Vasario 16-osios renginį visi bilietai buvo parduoti vos per pusdienį dar vasario 3 dieną. Tačiau "Vakarų ekspreso" žurnalistai pastebėjo, jog dalis žmonių nusipirko bilietus "Švyturio" arenos kasose prieš pat renginį.

Žvejų rūmų administratorė atrėmė, jog teoriškai taip būti negalėjo, kadangi visi bilietai buvo parduoti, o grąžinti bilietus į kasas buvo griežtai uždrausta. Tai nebent galėtų paaiškinti žmogiškuoju faktoriumi - kasininkės, matyt, bandė neoficialiai padėti žmonėms, negalėjusiems pažiūrėti koncerto, ir jų bilietus pardavė prieš pat renginį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder