Beveik pusė tūkstančio karių pradeda tarnybą Dragūnų batalione

Beveik pusė tūkstančio karių pradeda tarnybą Dragūnų batalione

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione (Dragūnų batalionas), vieninteliame ant Baltijos jūros kranto, nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT) pirmadienį pradėjo per 460 karių.

Daugiau nei pustrečio šimto jaunuolių atlikti tarnybą Dragūnų batalione pasirinko savo noru, o beveik 200 į šaukiamųjų sąrašą patekusių jaunuolių išreiškė norą tarnybą atlikti pirmumo tvarka. Keletas karo prievolininkų sugrįžo iš užsienio į Lietuvą, kad atliktų pilietinę pareigą, o likusieji – susiderino galimybę atlikti karinę tarnybą su darbdaviais. Tarp visų tarnybą pradedančių karių – net 22 merginos, teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Pirmąją atvykimo į Dragūnų batalioną dieną visi būsimieji kariai buvo patikrinti dėl koronoviruso infekcijos, jiems buvo išduotos uniformos ir ekipuotė, susipažino su daliniu ir įsikūrė kareivinėse.

Planuojama, kad spalio 16 d. Dragūnų bataliono NPPKT kariai Klaipėdos universiteto miestelyje prisieks Lietuvai.

Pirmuosius tarnybos mėnesius kariai įveiks bazinį kario kursą, kurių metu bus supažindinti su taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, medicinos principais, taip pat ginklais bei daugeliu kitų kariuomenės aspektų.

Praėję bazinį rengimą, NPPKT kariai įgis karines specialybes (pavyzdžiui, šaulio, kulkosvaidininko, granatsvaidininko ir pan.) Likusį tarnybos laiką kariai mokysis veikti padalinio (skyriaus, būrio, kuopos) sudėtyje, tobulins įgūdžius veikiant mūšio lauke pagal jiems priskirtas karines specialybes bei pareigas.

Po tarnybos kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, o to nepadarę bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės aktyvųjį rezervą.

Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, šiemet į tarnybą dar planuojama pašaukti daugiau kaip 1 230 jaunuolių, kurie bus paskirstyti į 9 dalinius.

Nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba – tai galimybė atlikti pareigą Tėvynei bei įgyti pagrindinį karinį parengtumą ir siekti karjeros Lietuvos kariuomenėje.

Valentina Gudienė (ELTA)

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder