Bendruomenių prioritetai - žaidimų aikštelės ir treniruokliai

Bendruomenių prioritetai - žaidimų aikštelės ir treniruokliai

Klaipėdos vietos bendruomenių taryboms praėjusiais metais buvo skirta pusė milijono litų, už kuriuos  įgyvendinti 109 projektai.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog paskutinėmis gruodžio dienomis mieste buvo skubama pabaigti įrengti lauko treniruoklius - pinigus reikėjo panaudoti iki gruodžio 31 d.

"Buvo įgyvendinti 109 vietos bendruomenių tarybų sprendimai. Daugiausia jų buvo dėl vaikų ir jaunimo užimtumo - įrengtos arba atnaujintos 43 vaikų žaidimų aikštelės, 31 sporto aikštelė, įrengti arba papildyti lauko treniruoklių kompleksai. Taip pat buvo tvarkomi, statomi suoliukai, šiukšliadėžės", - vardino miesto savivaldybės Socialinių paslaugų poskyrio vyr. specialistė Diana Pilelienė.

Lauko treniruokliai - ko gero, daugiausiai dėmesio sulaukęs įgyvendintas sprendimas. Pasak specialistės, juos galima rasti miesto stadione Sportininkų gatvėje, Dragūnų kvartale - prie tako, vedančio jūros link, Trinyčių parke, kuriame įrengtos dar ir laipynės vaikams, Miško kvartale, Sąjūdžio parke, prie globos namų "Rytas", ties I. Simonaitytės gatvės kalnu, prie A. Rubliovo pagrindinės mokyklos, "Aitvaro" gimnazijos, M. Mažvydo progimnazijos, E. Balsio menų gimnazijos, L. Stulpino progimnazijos.

Pinigai taip pat buvo skirti įvairioms sporto prekėms įsigyti: pirkta krepšinio, futbolo, tinklinio kamuolių, stalo teniso stalas. Pokalbininkės teigimu, buvo svarstoma šiuos pirkinius padalinti mokykloms.

Sulaukta ir jaunimo iniciatyvos. Jaunuolių prašymu buvo nupirktos medžiagos riedlenčių parkui Klaipėdos jaunimo centre Puodžių gatvėje. Anot D. Pilelienės, jaunimas pareiškė norą parką tvarkyti patys.

Klaipėdiečiams taip pat rūpėjo ir kultūriniai bei švietėjiški renginiai - už bendruomenėms skirtus pinigus buvo rengti seminarai tėvų aktyvumui skatinti, kalėdiniai renginiai, prevenciniai susitikimai su policijos pareigūnais bei Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro darbuotojais.

Gautas lėšas buvo stengiamasi panaudoti ir informacijos sklaidai - sukurta interneto svetainė, rengtos radijo laidos, kurių metu miestiečiai galėjo skambinti ir išdėstyti savo problemas.

Pasak D. Pilelienės, vis dėlto Klaipėdos vietos bendruomenės panaudojo ne visus skirtus pinigus - Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai grąžinti 2 027  Lt. Tai daugiau nei 2012-aisiais. Tuomet Klaipėdai buvo skirta 515 tūkst. litų, iš jų nepanaudota buvo vos apie 70 litų. Specialistė paaiškino, jog jei nepanaudojamos visos skirtos lėšos, kitais metais suma būna mažesnė.

"Dabar visi klaipėdiečiai jau gali teikti pasiūlymus šių metų veikloms, tai gali būti daug kas: priemonės vaikų ir jaunimo užimtumui, renginiai, sporto, sveikatinimosi priemonės, bendruomeninė veikla. Miestiečiai gali siūlyti viską, kas, jų manymu, reikalinga miestui ir vietos bendruomenėms", - aiškino D. Pilelienė.

Gyventojai paraiškas miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriui gali teikti iki sausio 27 d. Po to bus sudarytos 4 vietos bendruomenių tarybos, kurios svarstys pasiūlymus ir priims sprendimus dėl jų įgyvendinimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder