Bendruomenės namai tampa vis artimesni

Bendruomenės namai tampa vis artimesni

Debreceno gatvė nr. 48 – šį adresą jau žino daug klaipėdiečių. Čia, buvusiose A.Rubliovo mokyklos patalpose, prieš trejus metus įsikūrė Bendruomenės namai. Po jų stogu glaudžiasi 22 mėgėjų meno kolektyvai, kūrybiniai susivienijimai ir nevyriausybinės organizacijos (14 iš jų - Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvai). Bendruomenės namų veiklą kuruoja ir koordinuoja Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centras Žvejų rūmai.

2016 m. Bendruomenės namuose įvyko per 150 nemokamų (!) renginių. Tai valstybinių švenčių ir atmintinų datų minėjimai, mėgėjų meno kolektyvų koncertai, advento muzikos vakarų ciklas, įvairiausios tematikos paskaitos, susitikimai su politikais, Klaipėdos seniūnijų atstovais, literatūrinės bei muzikinės popietės ir dg. kt. Skambant gyvai muzikai čia kartą per mėnesį vyksta šokių vakarai senjorams, II a. fojė eksponuojamos parodos. Praėjusią vasarą į Bendruomenės namus kvietė kūrybiniai užsiėmimai vaikams. Bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuru, buvo vykdomas sveikos gyvensenos renginių ciklas „Sveika siela ir kūnas“, mėgiamas vyresnio amžiaus žmonių.

Suremontuotos Bendruomenės namų patalpos patrauklios čia besilankantiems klaipėdiečiams. Šilta ir jauki aplinka nuteikia maloniam bendravimui, o 200 vietų turinti koncertų-renginių salė dažnai nebesutalpina visų žiūrovų.

Sausakimša ji buvo ir Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtuose renginiuose. Vasario 16-osios išvakarėse „Dainų ir šokių pynę Lietuvai“ dovanojo senjorų šokių kolektyvas „Klaipėdos zunda“, į svečius pasikvietęs J. Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių chorą „Gintarėlis“, VšĮ „Edukateka“ šokių kolektyvus, vokalinius ansamblius „Savi“ ir „Pušelė“. Šventėje dalyvavo Aucės (Latvija) kultūros namų šokių kolektyvas „Randinš“. Renginyje lankęsis Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas sveikino dalyvius ir džiaugėsi, kad net keturios kartos susitinka kartu švęsti Valstybės gimimo dieną. „Turbūt nieko nėra tvirčiau už meilę savo Valstybei, kuriai nesvarbus nei amžius, nei lytis, nei religija ar įsitikinimai“, – sakė meras.

Vasario 16-ają Bendruomenės namuose taip pat minėjo klubas „Rūta“, surengęs skaitovų konkursą, kuriame savos kūrybos eiles Lietuvai skaitė dešimt autorių. Nugalėtojams atiteko ne tik padėkos raštai ir gėlės, bet ir piniginiai prizai. Vakaro svečiams koncertavo klubo „Rūta“ vokalinis ansamblis ir kretingiškių kolektyvas „Verona“.

Kovo 10 d. (penktadienis) 17 val. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėti kviečia vieni aktyviausių Bendruomenės namuose vykstančių švenčių organizatoriai – socialiai remtinų gyventojų klubas „Rūta“ (pirmininkė Albina Bružilienė) ir kolektyvas „Klaipėdos zunda“ (vadovė Irena Toliušienė). Vakare-koncerte dalyvaus VIA „Retro“ ir šokių kolektyvas „Sidabro gija“, tautinį kostiumą pristatys Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvų nariai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder