Benamiams ieško naujos vietos

Benamiams ieško naujos vietos

Šalia Šilutės pl. 8 esančių nakvynės namų gyvenantys klaipėdiečiai skundais užvertė Savivaldybę prašydami iškraustyti čia pernakvoti ateinančius benamius. Teigiama, kad aplinka dėl jų yra tapusi nesaugi ir nejauki.

Savivaldybėje šiuo metu svarstomi keli variantai, kur galėtų būti perkelti tokie asmenys, besinaudojantys vienos nakties nakvynės paslauga. Šiuo metu yra 52 tokie žmonės.

"Šiuo metu tokiomis paslaugomis žmonės naudojasi rūsio patalpose, reikia tas patalpas keisti. Tos patalpos yra labai senos, be to, rūsio patalpose neturėtų būti teikiamos socialinės paslaugos", - aiškino nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė ir pridūrė, kad šioje vietoje minėta paslauga buvo teikiama jau apie dvidešimt metų.

Vicemeras Artūras Šulcas pabrėžė, kad iškeldinti planuojama tik nakčiai užsukančius asmenis, o besinaudojantieji ilgalaike paslauga liks ten pat, nes dėl pastarųjų nusiskundimų negaunama.

"Kontingentas, priimamas vienai nakčiai, yra sudėtingesnis, net patys nuolatiniai nakvynės namų gyventojai nėra patenkinti šia kaimynyste. Sprendimai iškelti vienos nakvynės namus bus priimti artimiausiu metu. Ta vieta turi būtų bent kilometro atstumu nuo gyvenamųjų namų, tačiau ją taip pat turi būti nesudėtinga pasiekti, laukuose jos negalime padaryti. Tokių vietų mieste matome keletą, galbūt net rasime lėšų iš šio periodo europinio finansavimo socialinėms paslaugoms. Norėtume sukurti centrą, kur mūsų vargetos, kurie yra gatvėse ir piktina gyventojus, nes nekvepia ir neatrodo taip, kaip derėtų, turėtų galimybę ne tik pernakvoti, bet ir nusiprausti, išsiskalbti rūbus. Jie taip pat yra žmonės, galų gale yra žmogaus teisės", - kalbėjo A. Šulcas.

Teigiama, kad rajonas, kuriame įsikūrę nakvynės namai, yra socialiai jautrus, nes ten yra labai daug bendrabučių. Manoma, kad iškrausčius problematiškiausius nakvynės namų gyventojus čia būtų sumažintas socialinių dirgiklių skaičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder