Bėgo sningant, kad dovanotų Kalėdas senjorams

Bėgo sningant, kad dovanotų Kalėdas senjorams

Nors snigo, sekmadienį nemažai klaipėdiečių susirinko į jau šeštus metus Lietuvos verslo kolegijos ir maltiečių organizuojamą renginį „Gerosios žvaigždės bėgimas.“ Jo startinis mokestis skirtas negalintiems savimi pasirūpinti vienišiems seneliams. Renginio organizatoriai ragino: „Kalėdas pasitikime bėgdami“, „Padovanok Kalėdas senjorams“.

Šiemet buvo bėgama 2018 žingsnių, taigi distancija buvo vienu žingsniu ilgesnė nei pernai. Bėgama buvo nuo Verslo kolegijos Turgaus g. Tiltų, Liepų g., Laivų skersgatviu, Danės, Tiltų g. ir grįžtama prie startos linijos.

Bėgikai paprastai pasipuošia Kalėdų Senelio kepurėmis, kitokiais karnavaliniais atributais. Šiemet su visais skuodė ir eglutė, ir senių besmegenių šeimynėlė. Bėga visi – seni, maži, jauni, šeimos su vaikais ir netgi augintiniais. Apdovanojami laimėtojai įvairiose amžiaus grupėse, prizai skiriami ir už gražiausius kostiumus ir t. t. Iš viso yra net 18 nominacijų. Paprastai šis renginys pasižymi puikia jos dalyvių nuotaika, ryžtu ir entuziazmu.

Pirmiausia bėgo patys mažieji, o paskui startavo ir visi kiti. Sutikome startuoti besiruošiantį miesto Tarybos narį Algirdą Grublį, kuris šiame bėgime dalyvauja kasmet, tik pernai - ne, nes važiavo į Vilnių išbandyti kalėdinio bėgimo. „Klaipėdoje smagiau, esi namuose. Užpernai tapau savo amžiaus grupės nugalėtoju, buvau pirmas. Aš visą laiką bėgioju. Kitais metais dalyvavusiu pasaulio čempionate Latvijoje“, - sakė puikiai nusiteikęs A. Grublys.

Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupės savanorė Alva Survilienė džiaugėsi, kad kolegija jau šeštus metus prisideda prie Maltiečių sriubos akcijos. „Šie metai iš tikrųjų labai neblogi. Kiek jau buvo mūsų akcijų, žmonės noriai aukoja. Paprastai nepaisant blogo oro bėga pora šimtų žmonių“, - sakė ji.

Kalbinome startuoti besiruošiantį 8 metų Nojų. Jis bėgo su tėveliu, mama ir sese. „Dalyvausiu varžybose, mėgstu bėgti, dabar bėgsiu dėl taurės“, - aiškino vaikas. „Bėgame visi kartu už senelius, už gerąją žvaigždę. Nojus bėga jau ne pirmą kartą, ketvirtus metus iš eilės, yra pripratęs, todėl ir kalba apie taurę“, - pridūrė tėtis Romas.

Prieš startą kalbą rėžė ir pats Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. „Noriu padėkoti Lietuvos verslo kolegijai už gražią iniciatyvą. Klaipėdiečiai jau nebeįsivaizduoja Kalėdų be bėgimo. Tie, kurie dabar bėgsite, parbėgsite gerokai sveikesni. Pajusite pergalės džiaugsmą, kad įveikėte save“, - sakė meras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder