Be pašalpų paliko dešimtadalį gavėjų

Be pašalpų paliko dešimtadalį gavėjų

Pasikeitus socialines išmokas į namus pristatančiai bendrovei, dalis klaipėdiečių jau du mėnesius negavo taip reikalingų pinigų. Paaiškėjo, kad dėl pasikeitimų sausio mėnesį išmokų negavo net 12 procentų socialinės paramos gavėjų.

Nuo Naujųjų metų socialines išmokas į namus pristato Klaipėdos savivaldybės skelbtą konkursą laimėjęs Lietuvos paštas. Pasak mero Vytauto Grubliausko, pasikeitimams ne visi žmonės buvo pasiruošę. Tad dėl iškilusių problemų šią savaitę buvo susitikta su Lietuvos pašto atstovais, su kuriais aptartas šis jautrus klausimas.

"Pasikeitimai įvyko gana staiga. Paslaugos teikėjas, kuris prieš tai nešiodavo, trejus metus dirbo, žmonės buvo pripratę, susigyvenę su tvarka. Tad jiems pasikeitimas buvo netikėtas. Buvo taip, kad kažko namuose nerado, su kitais galbūt nesusikalbėjo. Sausį buvo ir daug sergančių žmonių, taip pat ir paštininkų. Buvo ir komunikacijos trūkumas. Dar buvo klausimas keliamas, kad pašalpų gavėjai pasirašydami nematydavo, už kurį mėnesį pasirašo. Bet mus pašto atstovai patikino, kad tai jau išspręsta", - sakė V. Grubliauskas.

Meras vylėsi, kad daug patirties šiame darbe turintis Lietuvos paštas atsižvelgs į padėtį, o Klaipėdos socialinės paramos gavėjai pripras prie pasikeitimų ir nesusipratimų ateityje nebebus.

Vasario mėnesį negavusiųjų išmokų skaičius jau buvo mažesnis - 9 procentai. Tikimasi, kad jis ir toliau mažės.

Lietuvos pašto komunikacijos grupės vadovas Tomas Bašarovas patikino, kad bendrovė yra suinteresuota, jog klientams būtų užtikrintas kokybiškas paslaugų teikimas, todėl esą ir toliau bus bendradarbiaujama su Savivaldybės administracija.

"Klaipėdos miesto gyventojus informuojame, kad socialinės išmokos jų gavėjams išmokamos ir pristatomos kiekvieno mėnesio darbo dienomis (taip pat ir šeštadieniais) nuo 10 iki 25 mėnesio dienos. Konkretus socialinės išmokos pristatymo laikas (valanda) priklauso nuo laiškininko aptarnaujamos apylinkės maršruto, todėl vienus gyventojus laiškininkai gali aplankyti ir socialines išmokas pristatyti ryte, kitus - šiek tiek vėliau. Apie tikslią išmokos mokėjimo dieną gyventojai gali sužinoti kreipęsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją, - komentavo T. Bašarovas.

- Apgailestaujame, kad Klaipėdos miesto gyventojams kilo laikinų nesklandumų, kuriuos nulėmė išmokų pristatymo dienų pasikeitimas, netikslūs gavėjų adresai (nėra nurodytas gavėjo adresas, pasikeitę gavėjų adresai, nepilnas adresas) ar reikalavimas įgaliotiems gauti išmokas asmenims (gavėjo globėjams ar įgaliotiems asmenims) pateikti nustatyta tvarka patvirtintus įgaliojimus ar teismo nutartis. Pakartotinai norime atkreipti dėmesį, kad kitiems asmenims (ne išmokų gavėjams) išmokos išmokamos tik pateikus notariškai patvirtintus įgaliojimus ar teismo nutartis. Sausį daliai Klaipėdos miesto gyventojų dėl minėtų priežasčių neišmokėtos išmokos buvo pristatytos ir išmokėtos kartu su vasario mėnesio išmokomis. Atsiprašome gyventojų už patirtus laikinus nepatogumus."

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder