Bausmė geradariui: turės atseikėti 6 000 eurų

Bausmė geradariui: turės atseikėti 6 000 eurų

Asocialiose ar nepriteklių kamuojamose šeimose augančiais mažaisiais klaipėdiečiais besirūpinantis Vitalijus Chomičenkas už tokią veiklą iš valstybės sulaukė ne padėkos, o bausmės. Dvejus metus jis kone pusę atlyginimo turės atiduoti dėl to, kad neapdairiai tvarkė dokumentus.

"Po 8 metų tampymo artėjančiam gimtadieniui gavau "dovaną", - prieš keletą dienų paskambinęs į "Vakarų ekspreso" redakciją atsiduso V. Chomičenkas.

Šiandien jam sukanka 57-eri. Beveik 23 metus iš jų vyras atidavė vaikams, kuriems likimas skyrė gimti asocialiose ar nepriteklių kamuojamose šeimose. Jo įsteigta asociacija vaikų socialinės pagalbos centro darbštumo ugdymo mokykla "10 talentų" ne vienam mažajam klaipėdiečiui tapo tarsi antraisiais namais.

V. Chomičenkas neslepia, kad didžiausia dovana gimtadienio proga jam būtų, jei kas pasiūlytų papildomą darbą, nes kitaip neįsivaizduoja, kaip reikės gyventi ateinančius dvejus metus.

Apie tai, kad iš V. Chomičenko įsteigto centro "10 talentų" bankroto administratorius siekia priteisti 18 tūkst. eurų, "Vakarų eksprese" rašėme ne kartą.

Priminsime, kad Klaipėdos apygardos teismas bankroto bylą "10 talentų" 2017-ųjų vasaros pradžioje iškėlė išnagrinėjęs Mokesčių inspekcijos prašymą. Teigiama, kad V. Chomičenko vadovaujama asociacija valstybei liko skolinga per 18 tūkst. eurų. Iš šios sumos per 6,7 tūkst. Eur sudaro pelno mokesčio delspinigiai. Teismas paskyrė bankroto administratorių ir areštavo "10 talentų" turtą - senus paaukotus baldelius, žaislus ir kt.

Pats V. Chomičenkas aiškina, kad skola susidarė per daugybę metų, kai nebuvo tvarkomi veiklos dokumentai ir nemokėti mokesčiai. Tačiau esą taip nutiko dėl paaiškinamų priežasčių - prieš dešimt metų buvo pavogti visi įstaigos dokumentai, be to, pats V. Chomičenkas nesupranta, kaip reikia tvarkyti dokumentus, jam tai esanti aukštoji matematika, o samdyti buhalterio neturi už ką.

Šią savaitę bylinėjimas baigtas Klaipėdos apylinkės teismo patvirtinta taikos sutartimi. Pagal šią sutartį bankroto administratoriaus MB "Sekmė" atstovaujama asociacija atsisako ieškinio, o V. Chomičenkas per artimiausius dvejus metus privalo sumokėti 6 000 eurų.

"Jei teisingai supratau, tie pinigai bus skirti bankroto administratoriaus bylinėjimosi išlaidoms padengti. Taigi kiekvieną mėnesį iš savo vargano 600 eurų atlyginimo, kurį gaunu dirbdamas Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centre socialinio ugdymo mokytoju, turėsiu atseikėti po 250 eurų. Mūsų, dviejų pedagogų, šeimai tai yra didžiuliai pinigai. Žinoma, gerai, kad ne 18 tūkst. reikia sumokėti, bet ir tie 6 tūkstančiai varo į neviltį", - pasakojo V. Chomičenkas.

Nepaisydamas nemalonios istorijos, iki šiol jis toliau vykdo savo veiklą. Bendrovės "Klaipėdos vanduo" suteiktose patalpose iki šiol kasdien renkasi vaikai iš sunkiau besiverčiančių šeimų. Čia jie gali ramiai pabūti, paruošti pamokas, išgerti arbatos. Vietoje buvusio centro "10 talentų" V. Chomičenkas įsteigė asociaciją "20 talentų", kuri išgyvena tik neabejingų žmonių paramos dėka.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder