Baseinui ieškos dar 1,6 milijono eurų

Baseinui ieškos dar 1,6 milijono eurų

Uostamiesčio politikai pritarė planams Klaipėdos daugiafunkcio sveikatingumo centro statyboms iš Savivaldybės biudžeto dar papildomai skirti per 1,6 mln. eurų, nors viena politikė tam įnirtingai priešinosi.

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos posėdyje svarstant 2016-2018 metais siūlomus Strateginio plano pokyčius, ypač ilgai diskutuota dėl būsimo miesto baseino, kuris oficialia kalba vadinamas Klaipėdos daugiafunkcio sveikatingumo centru, ateities.

Nori patikrinimo

Savivaldybės administracija siūlo 2017 m. baseino statyboms numatyti dar 1,6 mln. eurų. Aiškinama, kad šių pinigų reikės, mat baseino projektas buvo rengtas prieš 2 metus, tad per tą laiką keitėsi kainos. Be to, nuspręsta, kad daugiafunkciame centre bus įrengta nardymo šachta bei moderni ventiliavimo sistema, o tam esą irgi reikės papildomų lėšų.

Priminta, kad baseino statybos iki šiol neprasideda, nes tebevyksta teisminiai procesai dėl įvykusio rangovo parinkimo konkurso.

Tarybos posėdžio metu politikė Nina Puteikienė siūlė iš viso išbraukti šį klausimą iš bendro Strateginio plano pakeitimo svarstymo.

"Siūlau kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą ir prašyti patikrinti pateiktų kainų ir viešojo pirkimo procedūrų teisingumą ir teisėtumą, nes baseino konkurse dalyvauja "MG Baltic" priklausančios įmonės, kurios įtariamos prisidėjusios prie Eligijaus Masiulio neteisėto praturtėjimo", - šitaip savo pasiūlymą motyvavo N. Puteikienė.

Patarė neklaidinti žmonių

"Bet juk konkurso laimėtojas yra ne "MG Baltic" priklausanti įmonė. Ji liko antroje vietoje. Konkurso nugalėtoja buvo išrinkta mažiausią kainą pasiūliusi įmonė", - replikavo Simonas Gentvilas.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas paneigė ir N. Puteikienės išsakytą mintį, neva Klaipėdos baseino statybos bus net keliskart didesnės nei sostinėje statomo baseino.

"Nereikėtų klaidinti žmonių. Vilniuje statomi du baseinai - vienas prie mokyklos, kurio kaina sieks maždaug 4 mln. eurų, o kito, 10 takelių, kaip ir Klaipėdoje, sąmatinė vertė numatyta per 20 mln. eurų. Klaipėdoje baseino statyboms numatoma išleisti 16 mln. eurų", - paaiškino S. Budinas.

Kiti politikai taip pat replikavo, kad diskusijos dėl baseino statybų Klaipėdoje ir taip jau per ilgai užsitęsė, tad galų gale nuspręsta neišbraukti papildomo baseino finansavimo klausimo iš Strateginio veiklos plano pakeitimo projekto. Jam po balsavimo politikai ir pritarė.

Kliuvo ir tiltui, ir valdantiesiems

N. Puteikienei užkliuvo ir kitas Klaipėdoje planuojamas objektas - Bastionų tiltas.

"Visuomeninė Klaipėdos kultūros paveldo komisija kartu su kitomis aštuoniomis uostamiesčio nevyriausybinėmis organizacijomis ir Savivaldybės tarybos frakcija "Puteikis Plius" kreipiasi į vidaus reikalų bei kultūros ministrus, ministrą pirmininką ir prezidentę prašydami, kad būtų stabdomas lėšų skyrimas naujojo Bastionų tilto statybai.

Prašoma stabdyti neracionalų mokesčių mokėtojų lėšų švaistymą ir neskirti Klaipėdos miesto savivaldybei numatomos 6 mln. Eur tilto ir 2,5 Eur mln. aplinkinių gatvių pertvarkai iš ES struktūrinių fondų ar biudžeto lėšų", - sakoma jos ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Maža to - užsimota ir prieš kai kuriuos valdančiuosius.

"Taip pat prašoma inicijuoti specialiųjų tarnybų tyrimą dėl Klaipėdos politikų Artūro Šulco ir Simono Gentvilo lobistinės veiklos galimai neteisėtai proteguojant UAB "Šiaulių banko turto fondas", patikrinimo ir privačių bei tarnybinių interesų supainiojimo žemės sklypų Bangų g. 7, Gluosnių g. 8 ir juos supančios aplinkos detaliojo plano, Bastiono gatvės ir naujojo tilto projektavimo atžvilgiu", - teigiama minėtame pranešime (kalba netaisyta. Red. past.).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder