Baseinui atidaryti - dar mėnuo?

Baseinui atidaryti - dar mėnuo?

Nors Klaipėdos baseiną atidaryti valdžia miestiečiams žadėjo per Kalėdas, vis dar neaišku, kada tai įvyks. Aišku tik tiek, kad viskas užsitęs mažiausiai iki birželio mėnesio.

Šiuo metu daugiafunkcį sveikatingumo centrą vertina valstybinė komisija. Pastarosios veikla trumpam buvo sustabdyta, kadangi laikinai nebuvo pirmininkės, o kai kurie jos nariai atostogavo.

"Paties objekto darbai baigti. Valstybinė komisija atnaujino savo darbą. Objektas bus perduotas koncesininkams tada, kai komisija įvertins ir pripažins jį tinkamu naudoti. Nenorėčiau burti, bet tikiuosi, kad objektą galėsime atiduoti vertinti jau kitą savaitę", - praėjusią savaitę vylėsi Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Laukimu gyvena ne tik miesto gyventojai, bet ir naujieji Klaipėdos baseino koncesininkai. UAB "Klaipėdos baseinas" direktorė Aida Aleksandrovienė "Vakarų ekspresui" pripažino, jog negalinti atsakyti, kada baseiną bus galima atidaryti.

"Bus aiški data, kai mes perimsime baseiną. Dabar laukiame. Administracijos atstovus informavome, kad bent jau tris savaites norime turėti pasiruošti. Dabar nesame patikrinę nei sistemų, nei vandens būklės. Yra daug sudedamųjų dalių", - "Vakarų ekspresui" sakė A. Aleksandrovienė.

Pirmiausia daugiafunkcį sveikatingumo centrą buvo viliamasi atidaryti per Kalėdas. Tačiau nespėjus laiku atlikti darbų data buvo nukelta iki Velykų.

Baseino koncesijos sutartis pasirašyta su koncorsiumo - "Vakarų infrastruktūra" ir "Sporto infrastruktūra" - vadovais.

Pastatyti baseiną prireikė 16,2 mln. eurų. Kiek daugiau nei 11,1 mln. Eur lėšų skirta iš Europos sąjungos struktūrinių fondų. Milijoną eurų skyrė valstybė, o Klaipėdos miesto savivaldybė - 4,1 mln. Eur.

DELSIMAS. Baseiną valdžia žadėjo atidaryti dar pernai, kalėdinių švenčių metu. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder