Bandoma išjudinti ligoninės priestato statybas

Bandoma išjudinti ligoninės priestato statybas

Turto bankas tikisi, kad užstrigusios Respublikinės Klaipėdos ligoninės (RKL) naujojo korpuso statybos šiemet pajudės iš mirties taško. Esą bus dedamos visos pastangos, kad nors būtų uždengtas pastato stogas ir sutvarkytas fasadas.

Uostamiesčio centre, S. Nėries gatvėje, statomas priestatas turėjo būti užbaigtas dar praėjusią vasarą. Naujose ligoninės patalpose planuota įkurdinti priėmimo, skubiosios pagalbos, diagnostikos ir terapijos, radiologijos ir operacinius padalinius, diagnostinę laboratoriją. Deja, statybos vis dar užmarinuotos.

Šiandien ligoninėje planuoja lankytis premjeras Algirdas Butkevičius. Be kitų klausimų, planuojama aptarti ir naujojo priestato statybų likimą.

VĮ Turto bankas atstovai neslepia, kad RKL priestato statyba jiems tapo dideliu galvos skausmu.

"Dabar pagrindinė bėda yra ta, kad ankstesni rangovai neatiduoda reikiamų dokumentų. Nes tam, kad galėtumėme skelbti konkursą naujam rangovui parinkti, reikia turėti tikslius dokumentus, kokie darbai buvo padaryti, o ką dar reikia daryti", - esamą situaciją komentavo Turto banko Projektų valdymo skyriaus viršininkas Marius Umbražiūnas.

Pasak jo, naujos paslaugos pirkimo dokumentai jau rengiami. Tiesa, kadangi turės būti skelbiamas viešas konkursas, nėra jokių garantijų, kad jame vėl nedalyvaus ankstesni rangovai.

Žinia, ligoninės naujojo korpuso projektavimo darbus atliko bendrovė "COWI Lietuva", o statybas pradėjo UAB "Mitnija".

Pagrindinė kliūtis, kodėl užstrigo pastato statybos - sudėtingos konstrukcijos, išgaubtos formos pastato fasado langai. Rangovai aiškino, kad projektuotojai pridarė klaidų, esą neįmanoma pritvirtinti tokių langų, sunku įgyvendinti ir keliamus priešgaisrinius reikalavimus. Projektuotojai savo ruožtu įrodinėjo, jog viskas yra įmanoma.

"Kitaip tariant, rangovai paprasčiausiai "nusiplovė". Kiek kalbėjome su potencialiais naujais rangovais, sako, kad viską įmanoma padaryti. Tačiau jei prireiks, galima ir techninius sprendinius pakeisti", - sakė Turto banko atstovas.

Dabar šį įmonė su ankstesniais rangovais bylinėjasi teisme.

"Žinoma, daug kas priklausys ir nuo teismo sprendimo. Įvairūs vilkinimai, pauzės iš rangovų pusės - įprastas dalykas, tad ieškinys dar net nepradėtas nagrinėti", - dėl lėtai judančio proceso apgailestavo M. Umbražiūnas.

Užvilkintos statybos, akivaizdu, išpūs ir projekto sąmatą, tad planuotų 18 mln. litų - skaičiuojant ankstesniąja valiuta - gali ir nepakakti.

"Dėsime visas pastangas, kad šiemet būtų uždengtas pastato stogas ir sutvarkytas fasadas. Galbūt pavyks panaudoti ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas", - sakė M. Umbražiūnas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder