Baltijos žiedas: atgal į praeitį

Baltijos žiedas: atgal į praeitį

Vakar Savivaldybėje ekspertai pristatė vieną iš galimų Baltijos pr. ir Šilutės pl. sankryžos estakados statymo variantų. Žadama, kad jei neužstrigs biurokratinė projektavimo ir viešųjų pirkimų mašina, statybų darbai šioje vietoje turėtų užvirti jau kitąmet.

Vakar Savivaldybėje buvo pristatyta ekspertizė, kurioje nagrinėjamas variantas virš Baltijos pr. ir Šilutės pl. sujungiančio žiedo pastatyti estakadą iš Baltijos pr. Jakų žiedo link. Ekspertai įvertino esamus srautus, pažiūrėjo, ar estakada išspręstų ateities problemas.

"Dabartinis pasiūlymas rodo, jog situacija gerokai pagerėtų. Net įvertinus, kad ateityje eismo srautai gali augti", - sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Šis variantas nėra vienintelis - po dviejų savaičių bus pristatoma galimybė estakadą statyti pietų-šiaurės kryptimi (virš žiedo susijungtų Šilutės plentas).

DEJAVU. Beveik prieš dešimtmetį projektuotojai jau siulė net kelis estakados variantus, tačiau buvo pasirinktas tunelis. Dabar vėl grįžtama prie estakados...

Anot S. Budino, įvertinus abu variantus iki birželio galo teks nuspręsti, kuris variantas tinkamesnis. Tada būtų galima skelbti projektavimo konkursą.

Jei projektavimas eitųsi gerai, neužstrigtų viešieji pirkimai ir nekiltų kitų bėdų, įmanoma, jog darbai žiede užvirtų jau kitais metais.

Klausimą dėl srautų minėtose gatvėse, jomis nuolat važiuojančio transporto iš uosto ir nuolat užsikišančio žiedo bandoma spręsti daugelį metų. Estakados variantas Baltijos ir Šilutės plento žiede jau buvo analizuojamas, tačiau galiausiai buvo net nuspręsta po žiedu tiesti tunelį, o parengus visą būtiną dokumentaciją paaiškėjo, kad toks projektas per brangus, nes reikės iškelti inžinerines komunikacijas.

Anot S. Budino, panašu, jog lėšas dabartiniam estakados projektui suakumuliuoti pavyks - šnekama ir apie Uosto direkcijos prisidėjimą. Dėl finansavimo galimybių teigiamai esą atsiliepia ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder