Balsuoti iš anksto liko dvi dienos

Balsuoti iš anksto liko dvi dienos

Klaipėdoje išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrame ture ir rinkimuose į Europos Parlamentą vyksta sklandžiai ir palyginti aktyviai. Išreikšti savo poziciją iš anksto dar galima šiandien ir rytoj nuo 8 iki 20 val.

Per pirmąsias dvi dienas ir trečiadienį iki 15 valandos Klaipėdos savivaldybėje savo nuomonę buvo pareiškę daugiau nei 3,2 tūkst. žmonių.

Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas vylėsi, kad aktyvumas balsuojant iš anksto bus panašus kaip pirmame prezidento rinkimų ture.

"Turim darbo bangomis. Manau, kad rezultatai bus artimi pirmojo turo rezultatams. Klaipėdos rinkėjai gal šiek tiek pasyvesni nei Vilniaus, bet tikimės, kad iki darbo savaitės pabaigos skaičius ūgtels. Ir pirmajame ture į savaitės pabaigą rinkėjų skaičius išaugo", - kalbėjo A. Gritėnas.

Jo teigimu, per pirmąsias tris išankstinio balsavimo dienas eilių nebuvo susidarę, tačiau pati procedūra nėra trumpa.

"Paduoti biuletenius, vokus, žmogui pasirinkti, pažymėti, užklijuoti... O jeigu dar reitinguoja, tai žmogus balsavimo kabinoje užtrunka ne minutę ir ne dvi. Žinoma, jeigu ateina žmonės apsisprendę, žino skaičius, viskas vyksta greitai. Matėme ir keletą sugadintų biuletenių, buvo keletas pagyvenusių žmonių, kurie atsisakė imti rinkimų į Europos Parlamentą biuletenius. Kai kurie nesupranta, ką tas Europos Parlamentas daro", - sakė A. Gritėnas.

Tie, kas sekmadienį negalės atvykti balsuoti Lietuvos prezidento rinkimų antrame ture ir rinkimuose į Europos Parlamentą, išreikšti savo poziciją iš anksto gali bet kurioje šalies savivaldybėje šiandien ir rytoj nuo 8 iki 20 val. Tereikia turėti asmens tapatybę liudijantį dokumentą.

Prezidento rinkimuose piliečiai renkasi iš Gitano Nausėdos ir Ingridos Šimonytės. Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 17 politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per pirmąsias dvi dienas iš anksto Lietuvoje balsavo 51,7 tūkst. piliečių (2,13 proc.), o aktyviausi - Neringos, Palangos, Birštono, Varėnos rajono ir Vilniaus miesto gyventojai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder