Baigiasi konkursas "Pone parše, susirink savo šiukšles!"

Baigiasi konkursas "Pone parše, susirink savo šiukšles!"

Šiandien - paskutinė "Vakarų ekspreso" ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inicijuoto konkurso "Pone parše, susirink savo šiukšles!" diena. Džiugu, jog visą vasarą sąmoningi klaipėdiečiai aktyviai siuntė nuotraukas su užfiksuotais šiukšlintojais ir taip stojo į kovą su netvarka mieste.

Vainikuodami konkursą, skelbiame geriausias šios svaitės ir viso konkurso nuotraukas, o jų laimėtojai kviečiami atsiimti vertingus prizus.

Primename, jog konkurso esmė - užfiksuoti pažeidėją, kuris savo namo kieme, šalia buitinių atliekų konteinerių ar tiesiog bet kur palieka padangas, seną televizorių ar statybinį laužą. Vėliau nuotraukos buvo siunčiamos Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams, kurie stengėsi identifikuoti asmenis.

Kiekvieną savaitę buvo renkama geriausia savaitės nuotrauka, o jos autorius gaudavo vertingų atliekų tvarkytojų ir "Vakarų ekspreso" prizų. Šįsyk komisija nusprendė apdovanoti ponią Aldoną, kuri šią savaitę įamžino netvarką Debreceno gatvėje: šiukšlėmis užverstą šaligatvį. Savaitės nugalėtoja kviečiama kreiptis į redakciją ir atsiimti skėtį.

Iš viso dienraštis sulaukė 31 nuotraukos, kurios buvo viešinamos portale www.ve.lt. Viso konkurso metu daugiausiai žmonių balsų - net 111 - sulaukė "Vaivorykšte" pasivadinęs nuotraukos autorius. Vaizdelyje užfiksuotas "Lentomis atsikratęs ponas paršas iš Naikupės g. 16 namo, 5-osios laiptinės". Konkurso nugalėtojas kviečiamas atsiimti prizą - trijų mėnesių dienraščio "Vakarų ekspresas" prenumeratą.

NETVARKA. Šios savaitės nugalėtoja Aldona įamžino netvarką Debreceno gatvėje: šiukšlėmis užverstą šaligatvį.

KRATC atstovas ryšiams su visuomene Arūnas Liubinavičius džiaugėsi tokiu klaipėdiečių aktyvumu ir neslėpė, jog galvoje jau bręsta kiti sumanymai, kaip didinti žmonių sąmoningumą.

"Nuotrauka, kurioje užfiksuotas tėtis, mokantis savo sūnų mesti šiukšles, kur nedera, geriausiai atspindi žmonių neišmanymą, kur ir kaip reikia tinkamai tvarkyti šiukšles, ir vis dar gajų sovietinį suvokimą, kad visas atliekas galima suversti į šiukšlių konteinerius ar šalia jų. Žmonėms vis dar naujiena, kad jau penkerius metus veikia nauja, europietiška atliekų tvarkymo sistema ar kad atliekas reikia rūšiuoti", - apgailestavo A. Liubinavičius.

Vis dėlto ši akcija parodė, kad taip pat yra sąmoningų žmonių, kurie laikosi tvarkos ir pastebi pažeidėjus.

"Iš tiesų šiukšlina ne meras, Savivaldybė ar koks ateivis. Šiukšliname mes patys, mūsų kaimynai ar artimieji, kuriems atrodo, kad atliekas sutvarkyti turi kažkas kitas. Tačiau iš tiesų visas atliekas turime susitvarkyti patys. Taigi visų mūsų uždavinys yra mokyti, šviesti visuomenę ir išmokyti žmones suprasti ekologišką atliekų tvarkymo sistemą", - akcentavo KRATC atstovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder