Baigėsi akcija "Saugus poilsis pajūryje"

Baigėsi akcija "Saugus poilsis pajūryje"

Visą liepą uostamiesčio paplūdimiuose vyko akcija „Saugus poilsis pajūryje“. Šiuo projektu, kurį Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras organizavo jau ne pirmą vasarą, buvo siekiama priminti, kaip saugiai elgtis prie vandens ir saulėkaitoje, kad poilsis taptu saugus ir visavertis.

Nors šiųmetė vasara nedžiugina šiluma ir saulėtais orais, tačiau net ir apniukusią dieną vasarotojai nevengia apsilankyti pajūryje. Visuomenės sveikatos specialistai net penkiose skirtingose vietose prie populiariausių uostamiesčio paplūdimių (I ir II Melnragės, Neįgaliųjų paplūdimio, Girulių ir Senosios perkėlos) visą mėnesį vasarotojus kvietė pasimatuoti kraujospūdį, pasakojo apie vandens svarbą, juo vaišino poilsiautojus, taip pat dalinosi naudinga informacija apie saugų poilsį prie vandens.

Vidutiniškai per dieną prie akcijos prisijungdavo apie 25 žmones, kurie mieliau rinkosi Melnragės bei Girulių paplūdimius. Kaip ir praėjusiais metais aktyvesni buvo vidutinio ir vyresnio amžiaus vasarotojai, akcija labai domėjosi besilaukiančios moterys. Abejingi neliko ir kiti poilsiautojai, kurie domėjosi tiek pačia akcija, tiek apskritai Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro veikla.

Sutikusieji dalyvauti akcijoje buvo kviečiami atsigaivinti vandeniu, jiems buvo siūloma pasimatuoti kraujospūdį. Neretai kraujo spaudimą poilsiautojai norėdavo pasimatuoti po fizinio aktyvumo, mat akcijoje dalyvavo nemažai žmonių, ypač vyresnio amžiaus, kurie atvažiuodavo dviračiais ar ateidavo su šiaurietiško ėjimo lazdomis.

Šiemet, kaip ir pernai įgyvendintos akcijos metu užfiksuota, jog daugumai poilsiautojų kraujo spaudimas buvo didesnis nei rekomenduojama. Nepaisant to, nemaža dalis pasitikrinusiųjų džiaugėsi normaliu spaudimu. Tiems, kurių kraujospūdis dažnai būna aukštas, visuomenės sveikatos specialistai pataria būtinai kreiptis į šeimos gydytoją.

„Žmonės dažnai nesusimąsto, jog padidėjęs kraujospūdis yra pavojingas jų sveikatai, tai yra rizika rimtesniems sveikatos sutrikimams. Šią akciją įgyvendindami kelis metus iš eilės mes galime ne tik priminti, kaip saugiai poilsiauti prie jūros ir koks svarbus vanduo mūsų organizmui šiltomis dienomis, bet ir atkreipti žmonių dėmesį į jų kraujo spaudimą, paskatinti susimąstyti ir įvertinti savo galimybes ilsintis saulės atokaitoje.“ – kalbėjo visuomenės sveikatos specialistė Sandra Baranauskaitė.

Akcijos organizatoriai džiaugiasi, jog žmonės tokiose iniciatyvose dalyvauja geranoriškai, mielai išklauso naudingą informaciją, patys nemažai klausinėja įvairiomis su sveikata susijusiomis temomis. Nors šios vasaros orai nebuvo palankūs pajusti visapusišką šios iniciatyvos naudą, tačiau tie, kurie net ir nepabūgę prasto oro mėgavosi pajūriu, pasinaudojo galimybe ir pasisėmė informacijos, kuri būtinai pravers atostogaujant kitą vasarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder