Automobilius bandys prisivilioti reklama

Automobilius bandys prisivilioti reklama

Nors iš priemiesčių atvykstantys automobilių vairuotojai iki šiol taip ir nepamėgo prie Klaipėdos ligoninių miestelio esančio kombinuotų kelionių jungties ("Park and Ride") komplekso, kol kas jo nurašyti neskubama. Atvirkščiai - šiemet į šį kompleksą žadama dar investuoti dešimtis tūkstančių eurų miesto biudžeto lėšų.

Tokie užmojai kelia kai kurių politikų nuostabą. Nina Puteikienė vieno miesto Tarybos komiteto posėdžio metu stebėjosi, kad vien šios aikštelės viešinimo reikalams ketinama išleisti 10 tūkst. eurų.

"Man būtų gėda prie tuščios aikštelės statyti reklaminį stendą. Nebent ant jo didelėmis raidėmis būtų užrašyta, kiek jis kainavo ir kas jį statė", - ironizavo politikė.

Jai atrodo absurdiška, kai toliau kišami pinigai į lūkesčių nepateisinusį infrastruktūros objektą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus visgi tikisi, kad šį projektą galima pagyvinti. Viliamasi, kad tam padės reklama.

"Žmonėms reikia pasakoti apie tokio komplekso naudą ir gal pamažu pakeisime jų sampratą. Planuojame reklamą per radiją, televiziją, spaudoje. Reklaminių stendų prie aikštelės gal ir nestatysime", - pasakojo R. Mockus, kam norima išleisti 10 tūkst. eurų.

Ir tai dar ne viskas - dar 10 tūkst. eurų ketinama išleisti dviem elektromobilių įkrovimo stotelėms "Park and Ride" aikštelėje įrengti. Dar 25 tūkst. eurų šiemet prireiks keleivių laukimo paviljono projektui parengti.

"Prie ligoninių miestelio yra suplanuota pastatyti keleivių laukimo paviljoną, kuriame būtų ir bilietų kasos, ir tualetai, ir prekybiniai taškai. Žmonėms būtų daug patogiau laukti viešojo transporto. Gal tada ir "Park and Ride" aikštelė būtų patrauklesnė, kai savo automobilį joje palikę vairuotojai turėtų kur šiltai palaukti autobuso", - svarstė R. Mockus.

Preliminariai skaičiuojama, kad tokio paviljono statybos galėtų prasidėti jau kitais metais, žinoma, jei tam pritars politikai.

"Kodėl iki šiol nepasiteisino ši aikštelė? Sunku atsakyti. Tiesiog žmonių samprata tokia. Yra tokia vairuotojų kategorija, kurie iš viso nenori išlipti iš savo automobilio. Be to, mes buvome pirmieji Lietuvoje, įrengę tokį kompleksą. Naujovės, matyt, sunkiai prigyja", - kalbėjo Transporto skyriaus vedėjas.

Pagal pirminę idėją, "Park and Ride" komplekse esančia aptverta automobilių stovėjimo aikštele turėjo naudotis tik elektroninius autobusų bilietus turintys asmenys, tačiau dabar į ją įleidžiami visi norintieji, nebeliko ir įvažiavimo užkardo. Nepaisant to, aikštelė stovi beveik tuščia.

Pirmasis "Park and Ride" etapas kainavo pusę milijono litų. 85 proc. šios sumos kompensavo Europos Sąjungos fondai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder