Autobusų parkas ruošiasi atsinaujinti

Autobusų parkas ruošiasi atsinaujinti

Klaipėdos gatvėmis šią savaitę kursuoja neįprastas žemagrindis "Isuzu" autobusas, kurį išbandyti leido jį pagaminusi bendrovė.

Klaipėdos autobusų parko vadovės Jelizavetos Daugininkienės teigimu, autobusą išbandžius bus pateiktas atsiliepimas gamintojams.

"Gamintojai visada nori parodyti, gal kada susigundysime, nupirksime. Jeigu mums patiks, ateityje, kai pirksime naujus autobusus, galbūt tie gamintojai dalyvaus konkursuose, o mes žinosime, kad technika gera. Bandymų metu tai pasirodė normalus miesto autobusas - nėra triukšmingas, normaliai manevruoja. Lauksime, ką po savaitės važinėjimo pasakys vairuotojas", - sakė J. Daugininkienė.

Pasak pašnekovės, šių metų pradžioje miesto ir priemiestiniams maršrutams buvo nupirkti 5 trumpi autobusai. Užsakomiesiems reisams įsigytas mikroautobusas bei turistinės klasės autobusas. Liepą turėtų atvykti dar du autobusai miesto maršrutams.

"Esame vieni pirmųjų patvirtintų dalyviais konkurse gauti lėšų iš Sanglaudos fondo. Miestas ir jo partneris Autobusų parkas turėtų gauti apie 5 milijonus eurų naujiems autobusams įsigyti. Dabar ruošiame techninę dokumentaciją, iki spalio turime pateikti visus dokumentus Finansų ministerijai. Planuojame įsigyti 17-18 autobusų: 10 ilgųjų ir 7 ar 8 trumpesnius. Jeigu viskas sklandžiai eisis, tai arba kitų metų pabaigoje, arba 2019 metų pradžioje tikrai turėsime tiek naujų autobusų", - kalbėjo J. Daugininkienė.

Jos teigimu, bendrovės autobusų amžiaus vidurkis dabar yra apie 12 metų ir, palyginti su kitais miestais, tai esą yra neblogas skaičius. Iš 66 miesto autobusų apie trečdalis yra gana nauji - iki 5 metų amžiaus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder