Atnaujins įėjimus į paplūdimius

Atnaujins įėjimus į paplūdimius

Girulių ir Smiltynės centrinių paplūdimių įėjimo ir jų aplinkos tvarkymo projektas, kurį parengė architektė Snieguolė Stripinienė, vakar turėjo būti viešai aptartas Savivaldybės administracijoje. Nežinia, ar per klaidą, ar sąmoningai žiniasklaidai siunčiamoje Savivaldybės darbotvarkėje paskelbta, kad pasitarimas - uždaras. Taigi viešame pasitarime už uždarų durų diskusijos kilo dėl to, ar takai į paplūdimius išliks betoniniai, ar bus estetiškesni ir jaukesni - mediniai.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas informavo, kad pagrindiniai įėjimai į Smiltynės ir Girulių paplūdimius (prie Gelbėjimo stočių) nebuvo tvarkyti apie 40 metų. Per tą laiką ypač susidėvėjo, smėliu buvo užneštos atraminės, betono sienutės, sulaikančios smėlį. Savivaldybės administracija paskelbė konkursą šioms sienutėms ir įėjimo į paplūdimį takams bei aplinkai tvarkyti. Tikimasi, kad atnaujinta paplūdimių infrastruktūra poilsiautojai pajūryje džiaugsis jau kitais metais.

VIZUALIZACIJA II. Įėjimo į Girulių paplūdimį projektas. UAB "Uostamiesčio projektas" vizualizacija.

Konkursą laimėjusios bendrovės "Uostamiesčio projektas" architektė Snieguolė Stripinienė pasiūlė atramines Girulių ir Smiltynės sienutes sutvirtinti, apipavidalinti medžiu ir įrengti jose apšvietimą. Įėjimo į paplūdimius takeliams projektuotoja siūlo mišrią betono trinkelių ir medienos dangą.

Anot S. Stripinienės, dėl dangos projekto pristatyme kilo pagrindinės diskusijos. "Paplūdimių priežiūros tarnyba nepageidauja, kad takai būtų mediniai, nes nenori smėlio ir sniego nuo jų šluoti rankomis, tik su automatizuota technika. Todėl jiems medis - nepriimtinas. Mums gi atrodo, kad medis - jaukesnis, estetiškesnis nei betonas", - sakė S. Stripinienė.

A. Šulcas komentavo, kad Smiltynėje įėjimas į paplūdimį prie Gelbėjimo stoties sykiu yra ir vienintelis privažiavimas prie pajūrio, kuriuo naudojasi ne tik paplūdimį aptarnaujanti technika, bet ir, esant reikalui, ugniagesiai, miškininkai. "Tad šis takelis turi būti funkcionalus, ne tik gražus. Panašūs reikalavimai keliami ir pagrindiniam įėjimui į Girulių paplūdimį", - teigė vicemeras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder