Atliekų šachtas pamiršo ne visi

Atliekų šachtas pamiršo ne visi

Sovietmečio "inovacija" - daugiabučių laiptinėse įrengtos šachtos atliekoms išmesti - Klaipėdoje vis dar nepamiršta. Klaipėdiečiai miesto valdžiai pasiskundė dėl negerovių, kurios kyla kai kuriems gyventojams jomis naudojantis.

Vakar valdininkai susitiko aptarti skundo dėl poros Smiltelės gatvėje esančių daugiabučių. Pasirodo, jog jų laiptinėse vis dar naudojamos atliekų šachtos pykdo aplinkinių namų gyventojus.

Vicemeras Artūras Šulcas tvirtino, kad skųstasi dėl to, jog sunkiasvoriai šiukšliavežiai, norėdami priartėti prie laiptinių, važinėja kaimyninių daugiabučių šaligatviais, juos gadina, sukelia sunkumų kitiems vairuotojams.

Pasirodo, jog dėl to buvo kviesti ir policijos pareigūnai, kuriems už pažeidimus teko nubausti vieno šiukšliavežio vairuotoją.

"Kyla ir kita problema - nors šalia namų, už 300 metrų, yra požeminiai konteineriai, gyventojai atliekas į šachtas sumeta nerūšiavę. Tiesa, dar turėsime išsiaiškinti - naudojamasi šachtomis ar tik konteineriais, kurie įprastai yra sandėliukuose šalia įėjimo į laiptines", - sakė A. Šulcas.

Situacijos įvertinti žadama nusiųsti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojus. Jie turės pasakyti, ar gyventojai tinkamai rūšiuoja atliekas, ar šiukšliavežiai turi galimybę privažiuoti prie atliekų konteinerių. A. Šulcas neatmeta varianto, jog tokius daugiabučius turėtų patikrinti ir sanitarinės tarnybos.

Beje, pasirodo, jog statybos techniniai reglamentai atliekų šachtų nedraudžia - jų, valdžios žiniomis, mieste veikia ir daugiau, - tačiau privaloma užtikrinti higieniškas sąlygas.

A. Šulcas priminė, jog šio mėnesio gale jau turėtų paaiškėti rangovas, kuris įrengs 268 pusiau požeminiams ir 12 požeminiams konteineriams skirtas aikšteles. Įmanoma, jog darbai prasidės dar šį rudenį arba kitąmet išėjus pašalui, tad tai esą geras laikas pasižiūrėti, ar toks dalykas, kaip atliekų šachtos, išvis reikalingas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder