Atliekos miesto centre: sutarta dėl išsikraustymo

Atliekos miesto centre: sutarta dėl išsikraustymo

Po Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kreipimosi į Aplinkos ministeriją dėl miesto centre sandėliuojamų atliekų, Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Klaipėdos valdyba atliko neplaninį UAB „Ekonovus“ veiklavietės Liepų g. 85A patikrinimą.

Nustatyta, kad čia dirbanti įmonė viršijo didžiausius vienu metu leidžiamus laikyti atliekų kiekius, taip pat konstatuota, kad plastiko bei popieriaus atliekos patenka ir į greta esančias teritorijas.

Atsakyme merui informuojama, kad dėl padarytų pažeidimų įmonės atsakingam asmeniui bus taikomos baudos bei surašytas nurodymas įmonei nedelsiant imtis priemonių ir užtikrinti tinkamą atliekų laikymą nekeliant neigiamo poveikio aplinkai ir žmonių sveikatai. Taip pat nurodoma, kad apie viršytus atliekų kiekius bus informuota Aplinkos apsaugos agentūra, išdavusi įmonei Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą.

Klaipėdos meras ir toliau laikosi pozicijos, kad įmonės, kurių veikla kelia diskomfortą gyventojams ir daro žalingą įtaką miestiečių gyvenimo kokybei, turėtų kuo greičiau išsikraustyti iš miesto. Tai turėtų būti taikoma visais atvejais, nepriklausomai nuo veiklos pobūdžio.

„Įmonės vadovams nuosekli ir griežta miesto pozicija yra žinoma. Neseniai vykusio susitikimo metu šis klausimas buvo aptartas, bendrovės vadovas pažadėjo, kad iš Klaipėdos įmonė išsikraustys iki rudens. Dėl miesto centre laikomų atliekų skundžiamasi jau ne pirmą kartą, todėl įmonės išsikraustymas būtų racionaliausias sprendimas“, – sako Klaipėdos meras.

Pažeidimų dėl miesto centre laikomų atliekų buvo nustatyta ir pernai, o šį pavasarį situacija pasikartojo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder