Atidaryta mažųjų prakartėlių paroda

Atidaryta mažųjų prakartėlių paroda

Ketvirtadienio popietę Lietuvos dailės muziejaus Klaipėdos Prano Dumšaičio galerijoje vyko parodos „Mano prakartėlė“ atidarymas. Vaikų ir moksleivių konkursas rengiamas penktą kartą, o antrą kartą prakartėlės privalėjo būti gaminamos tik iš balto popieriaus.

Konkurso organizatoriai džiaugiasi, jog šiais metais metais buvo pagaminta 70 prakartėlių, o jaunųjų kūrėjų – daugiau nei 200.

Renginio metu padėkos raštais apdovanoti parodoje eksponuojamų prakartėlių autoriai. Buvo išskirtas ir gargždiškis Pijus Jokubaitis, kuris, anot organizatorių, yra nuolatinis konkurso dalyvis. Pagerbta Klaipėdos lopšelio – darželio „Klevelis“ Žvirbliukų grupė, Gargždų kultūros centro dailės studija, Klaipėdos priešmokyklinio ugdymo grupė „Gudručiai“ ir daugelis kitų jaunųjų autorių grupių. Dalyvių sulaukta ir iš Kaltanėnų, Platelių ir kitų Vakarų Lietuvos vietų.

Pasibaigus apdovanojimams, organizatoriai pasiūlė išrinkti gražiausią šių metų prakartėlę, tačiau jos išrinkti nepavyko. „Prakartėlės tokios nuostabios, kad išrinkti gražiausią nėra įmanoma“ – kalbėjo dalyviai.

„Praėjusių konkursų – parodų „Mano prakartėlė“ patirtis atskleidė, kad vaikams, jų auklėtojams, moksleiviams ir tėveliams nestinga kūrybiškumo ir fantazijos. Todėl net įprastas baltas popierius vaikų rankose gali tapti nuostabiu kūriniu“ – sako konkurso organizatoriai.

Paroda veiks iki sausio 11-osios. Tačiau, pasak organizatorių, prieš Kalėdas paroda apmažės. Keliolika darbų ketinama padovanoti vienišiems senukams, našlaičiams ir ligoniams, kad jų šventinė nuotaika praskaidrėtų gavus šviesią prakartėlę – mažųjų dovaną gražiausių metų švenčių proga. Kaip ir kalėdinės eglutės, prakartėlės yra atrakcija vaikams, vienas iš šventinio interjero dekoravimo būdų. Tai puiki galimybė pasireikšti kolektyvinei kūrybai – įtraukiant į ją visus šeimos narius, darželio grupės ar klasės vaikus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder