Atgims apleistas pastatas

Atgims apleistas pastatas

Dideli užmojai, nebaigtos statybos, įmonės bankrotas ir ketveri metai nežinios - tokia pastato S. Daukanto g. 13A istorija. Tačiau jo laukia šviesesnė ateitis - darbus jau vykdo naujas savinininkas.

Uostamiesčio centre esantis pastatas jau kelias dienas apstatytas pastoliais, uždengtos langų kiaurymės, aplink matomi darbininkai, o iš vidaus sklinda jų darbo keliamas triukšmas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų poskyrio vyriausiosios specialistės Gintarės Kašienės, neseniai buvo išduotas leidimas ten vykdyti darbus.

"Leidimas išduotas pastatui aptverti ir pastoliams statyti. Leidimą gavo UAB "Suvalkijos energija", - sakė pokalbininkė.

Kad vaiduokliu pramintas pastatas turi naują savininką, patvirtino ir jo pardavimu varžytynėse rūpinęsis UAB Klaipėdos administratorių biuro specialistas Tomas Malinauskas.

"Prieš porą mėnesių parduota. Mano darbas buvo rūpintis pastato pardavimu ir pinigų gavimu, o ką naujas savininkas ten darys - jau ne mano sritis", - kalbėjo T. Malinauskas.

Vis dėlto administratorius teigė girdėjęs, jog ankstesnis projektas nebuvo keistas, tad neturėtų būti griaunamas.

Pamėginus susisiekti su leidimą darbams išsiėmusia bendrove, Statybos leidimų poskyriui nurodytu telefonu atsiliepė visai kitos įmonės, užsiimančios statybomis, vadovas.

Jis nepanoro viešinti savo pavardės ir įmonės pavadinimo, tačiau pasakojo, jog neseniai įsigijo minėtą pastatą ir darbai vykdomi jų užsakymu.

"Projekto nekeisime, bus administracinės ir gyvenamosios patalpos. Darbus tikimės užbaigti iki Naujųjų metų", - trumpai informavo naujasis savininkas.

2006 metais S. Daukanto g. 13A UAB "Baltijos Aktima" užsakymu pradėtas statyti 3 aukštų su mansarda administracinis pastatas su gyvenamosiomis patalpomis. Įsibėgėjus šioms statyboms neteisėtai išdygo papildomas aukštas. Jį įteisinti turėjusiam naujam detaliajam planui 2007 m. Klaipėdos miesto taryba nepritarė, sprendimai buvo skundžiami ir teismuose.

2008 m. pradžioje naujas sklypo detalusis planas vėl sugrįžo į miesto Tarybą, jam buvo pritarta, bet dėl pablogėjusios ekonominės situacijos bankas atsisakė toliau finansuoti šį projektą. Galiausiai 2010 m. Klaipėdos apygardos teismas bendrovei "Baltijos Aktima" iškėlė bankroto bylą.

Prieš ketverius metus buvo skaičiuota, jog į statybas investuota apie 4 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder