„Arvydo Vaitkaus atleidimas - kerštas už rinkimus“

„Arvydo Vaitkaus atleidimas - kerštas už rinkimus“

Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimas yra kerštas už  dalyvavimą rinkimuose, sako „valstiečių“ frakcijos Seime narė, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė. 

„Šiuo atveju labai panašu, kad su žmogumi yra susidorojama dėl jo dalyvavimo rinkimuose, o paprastai dėl savo pilietinių ir politinių teisių realizavimo žmonės negali būti persekiojami“, – BNS teigė parlamentarė.  

„Yra situacijų ir pas tą patį ministrą Masiulį (susisiekimo ministras Rokas Masiulis – BNS), kur jis nenusišalina nuo labai didelio rinkos segmento, kiek tai susiję su jo brolio „Tele2“ vadovo Petro Masiulio – BNS) veikla, bet jis savęs kažkaip iš ministrų neatleidžia“, – pridūrė A. Širinskienė. 

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS pranešė, kad siūlys frakcijai R. Masiulį pasikviesti ketvirtadienį ir išklausyti jo argumentus dėl A. Vaitkaus nušalinimo nuo pareigų.  

Jis stebisi, kad A. Vaitkus atleidžiamas tada, kai uosto veikla geriausia per pastaruosius metus.  

„Man labai keistas sprendimas. (...) Arba yra kažkokiu būdu iki ministro dasibeldė liberalai su konservatoriais, arba yra kažkokie interesai, kurie labai greitai pasimatys. Netikiu, kad šis klausimas yra be šių dviejų priežasčių“, – teigė R. Karbauskis.  

„Jeigu žmogus „valo“ kažkam vietą arba vykdo liberalų su konservatoriais nurodymus, tai jis tikriausiai ir daro tokią prielaidą, kad nebelabai jam išeis dirbti šioje Vyriausybėje vykdant kitų opozicijoje esančių partijų nurodymus“, – tvirtino jis, paklaustas, ar R. Masiuliui gali būti inicijuojama interpeliacija. 

R. Masiulis pirmadienį pats užsiminė, kad A. Vaitkaus atleidimas jam gali kainuoti postą. 

A. Širinskienė mano, kad A. Vaitkus savo teises turėtų ginti teisminėmis priemonėmis. 

Seimo narės teigimu, „valstiečių“ frakcija A. Vaitkaus situaciją aptars antradienio posėdyje: „Žiūrėsime, kaip ta situacija mums atrodo“.     

A. Vaitkus Klaipėdos mero siekė su „valstiečių“ parama, bet rinkimus pralaimėjo, jis išrinktas į savivaldybės tarybą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder