Artėja priėmimo į mokyklas startas

Artėja priėmimo į mokyklas startas

Jau nuo vasario 19 dienos prasideda priėmimas į Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklas. Nuo šios datos bus registruojami prašymai mokytis pirmose bei I-ose gimnazinėse klasėse.

Šiemet įsigaliojus naujam priėmimo tvarkos aprašui, tėveliai raginami prašymus į mokyklas siųsti registruotu paštu.

„Norint pateikti prašymą, fiziškai atvykti į mokyklą tikrai nėra būtina. Nors komisija, sudarydama sąrašus, vertina ir prašymo pateikimo datą, tėveliai, kurie siųs prašymus registruotu paštu, tikrai nenukentės, nes visi prašymai, į mokyklas išsiųsti iki vasario 19-osios, taip pat ir su vasario 19-osios pašto antspaudu bus užregistruoti pirmiausiai. Tokie prašymai konkretaus numerio neturės – visi bus vertinami kaip gauti vasario 19-ąją. Po paštu gautų prašymų rikiuosis prašymai, kuriuos pateiks į mokyklas vasario 19-ąją ir vėliau atėję tėvai“, – sako Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Tėveliai, nerimaujantys, ar jų siųstas prašymas pasiekė mokyklą, tai gali pasitikrinti tinklapyje www.post.lt/pagalba/siuntu-paieška, įvedant kvito numerį, arba susisiekti su švietimo įstaiga telefonu.

Pasibaigus prašymų pateikimo terminui, visus gautus prašymus vertins ir eilę sudarinės priėmimo komisija. Vaikai į mokyklas priimami, atsižvelgus į faktinę gyvenamąją vietą, mokyklas galima rinktis ir pagal individualius švietimo poreikius. Jei konkrečioje mokykloje bus gauta daugiau prašymų nei yra vietų, bus vadovaujamasi ne tik prašymo pateikimo data, bet ir tvarkos apraše numatytais pirmumo kriterijais – prioritetą turės našlaičiai, vaikai, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, taip pat vaikai, kurių broliai ir seserys jau mokosi toje mokykloje pagal mokyklai priskirtą mikrorajoną. Taip pat tarp mokyklų bus derinami prašymus įregistravusių asmenų sąrašai, ypatingas dėmesys bus skiriamas moksleivio gyvenamajai vietai – siekiant nustatyti realią gyvenamąją vietą gali būti organizuojama gyvenamųjų vietų patikra, prašoma pateikti papildomus dokumentus: nuomos sutartis, pažymą apie įsigytą nekilnojamąjį turtą, mokėjimo kvitus už suteiktas komunalines paslaugas ir panašiai. Priimant į netradicinio ugdymo klases, atsižvelgiama į motyvacijos vertinimo rezultatus. Svarbu ir tai, kad prašymo pateikimo data neturės jokios įtakos patekimui pas konkretų mokytoją – teisės aktai nenumato galimybės rinktis konkrečių pedagogų, klasės komplektuojamos atsižvelgiant į kitus kriterijus.

Jei tėvai nesutiks su mokyklos priėmimo komisijos sprendimu, galės kreiptis į komisiją, kurią sudarys savivaldybės tarybos, administracijos, mokyklų vadovų asociacijos, Vakarų Lietuvos tėvų forumo atstovai. Ši komisija, prieš priimdama sprendimą, dar kartą įvertins visas aplinkybes, komisija taip pat nagrinės tvarkos apraše nenumatytus atvejus.

Priėmimas į 2–10 klases bei II–IV gimnazines klases prasidės nuo vasario 21 d. Teikiant prašymus mokytis šiose klasėse galios analogiška tvarka kaip ir priimant į 1-ąsias ir I gimnazines klases. Iki vasario 21-os išsiųsti, taip pat su vasario 21-os dienos pašto antspaudu prašymai bus užregistruojami pirmiausiai.

Norint mokytis Klaipėdos bendrojo ugdymo mokyklose, prašymus reikia pateikti iki birželio 9 dienos, prašymai bus nagrinėjami ir sąrašai formuojami birželio 10–25 dienomis. Prašymus į mokyklas-darželius bei netradicinio ugdymo klases reikia pateiki iki balandžio 30 dienos, čia pagrindinis priėmimas vyks gegužės 1–20 dienomis. Pasibaigus pagrindiniam priėmimui, bus vykdomas priėmimas į laisvas vietas.

Prašymų formos bei informacija apie kitus priėmimo dokumentus bei mokykloms priskirtas aptarnavimo teritorijas skelbiama mokyklų interneto svetainėse. Prašymus už vaikus iki 14 metų mokykloms turi pateikti vienas iš tėvų, globėjų ar rūpintojų. 14–18 metų asmenys prašymus jau gali pateikti patys, turėdami vieno iš tėvų, globėjų ar rūpintojų rašytinį sutikimą. Prašymus galima teikti į kelias mokyklas, tačiau tokiu atveju būtina nurodyti kitas pasirinktas mokyklas.

Artimiausiame posėdyje, sausio 25 d., Klaipėdos miesto savivaldybės taryba svarstys priėmimo į bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašo patikslinimą, kurie aiškiau apibrėš registruotais laiškais teikiamų prašymų mokytis terminus, įregistravimo principus, bus patikslintas kartu su prašymais pateikiamų dokumentų sąrašas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder