Arnoldui Šileikai - V.A. Graičiūno nominacija

Arnoldui Šileikai - V.A. Graičiūno nominacija

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupės generaliniam direktoriui Arnoldui Šileikai skirta Vytauto Andriaus Graičiūno nominacija, kurią įsteigė Lietuvos pramoninkų konfederacija.

Šis įvertinimas skiriamas už asmeninius nuopelnus vadyboje: žymų indėlį į vadybos mokslą, įdiegtus aukštus vadybos praktikos standartus, naujausias ir efektyvias vadybines technologijas įmonių ir organizacijų veikloje, žymų indėlį, plėtojant vadybos kultūrą, žinių plėtrą, specialistų rengimą bei personalo tobulinimą, mecenatinę paramą vadybos plėtrai, aktyvų dalyvavimą visuomeninėje veikloje. Nominantui įteikiamas V.A. Graičiūno Aukso medalis ir skulptūrinis portretas.

A.Šileikos darbinė veiklos istorija VLG įmonių grupėje bei aktyvi veikla, vystant jūrinę inžinerinę pramonę Lietuvoje, tęsiasi jau tris dešimtmečius.

Tai buvo pirmoji ir išliko vienintele jo darboviete. Generalinio direktoriaus pareigas A.Šileika sėkmingai eina jau aštuoniolika metų. Jo vadovaujama bendrovė kiekvienais metais pasiekia vis aukštesnių rezultatų.

Vadovaujant A.Šileikai, VLG įmonių grupė, kurioje dirba apie 2 tūkst. darbuotojų, buvo įvertinta ir gavo ne vieną apdovanojimą už savo veiklą, investicijas į uosto infrastruktūrą, gamybinio pajėgumo plėtrą bei modernizavimą, įgyvendintus sudėtingus projektus bei gaminius.

Bendrovė ne kartą yra apdovanota už eksportą ir pripažinta „Metų eksportuotoju“. VLG įmonių grupės produkcijai, įgyvendintiems sudėtingiems projektams ne kartą yra suteiktas „Metų gaminio“ vardas.

Pati VLG įmonių grupė pripažinta Lietuvos „Metų įmone 2016“, o A.Šileika išrinktas metų vadovu. 2014 m. jis tapo ir Lietuvos pramoninkų konfederacijos įsteigtos Petro Vileišio nominacijos už pasiekimus versle laureatu.

A.Šileikos veikla įvertinta ir tarptautiniu mastu. 2013 m. Estijos Prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas generaliniam direktoriui įteikė Estijos valstybinį apdovanojimą – Marijos žemės Kryžiaus 5-ojo laipsnio ordiną už ekonominio bendradarbiavimo vystymą tarp Estijos ir Lietuvos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder