Ar verta rekonstruoti kiaurą pastatą?

Ar verta rekonstruoti kiaurą pastatą?

Tokį galvosūkį pastaruoju metu sprendžia Uosto direkcija. Neatmetama galimybė, kad pigiau bus pasistatyti naują pastatą nei rekonstruoti šį sovietinį reliktą.

Didžiulį pastatą J. Janonio gatvėje Uosto direkcija nusipirko iš AB "DFDS Seaways". Jis buvo suprojektuotas ir pastatytas 1980 m. pagal tuometinės "Lietuvos jūrų laivininkystės" ("Lisco") poreikius.

"Mūsų ir funkcijos skiriasi, ir darbo specifika kitokia, ir mes esame visai kita organizacija. Todėl norime tą pastatą susiremontuoti atsižvelgdami į savo reikmes", - sakė Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Šis pastatas ir energetiniu požiūriu jau neatitinka šiandieninių reikalavimų, todėl direkcija norėtų atnaujinti visas energetines sistemas ir jas atskirti, nes šiuo metu yra du jų šeimininkai - ir direkcija, ir Lietuvos saugios laivybos administracija. Pasak A. Drungilo, Uosto direkcija žiemą tokio pastato šildymui išleidžia labai daug pinigų, nes jis yra kiauras, kai lyja, sunkiasi vanduo ir t. t. Be to, norima ir pastato viduje pasidaryti remontą. Todėl direkcija užsakė, kad architektai parengtų pastato rekonstrukcijos projekto techninę užduotį ir ją suderintų su miesto architektais ekspertais.

Paklaustas, kiek kainuotų to pastato rekonstrukcija, A. Drungilas atsakė: "Projekto rengėjai turi pasitvirtinti pastato struktūrą, spalvines gamas, konstrukcinius elementus. Kai jie visa tai atliks, tada mums pateiks preliminarius skaičiavimus, kiek mums galėtų kainuoti fasado remontas. Vėliau jie apskaičiuos, kiek gali kainuoti pastato vidaus remontas. Viskas paaiškės, kai jie baigs darbą. Jie tik parengs techninę užduotį, kad pagal ją mes galėtume skelbti konkursą projektavimui ir rekonstrukcijai."

A. Drungilo teigimu, kai Uosto direkcija sužinos, kiek galėtų kainuoti visas pastato remontas, tada ir vertins, ar apsimoka jį rekonstruoti, ar reikia priimti kokį nors kitą sprendimą.

"Galbūt apsimoka tą pastatą kam nors nuomoti, o patiems nuomotis kitą. Ieškosime paties naudingiausio sprendimo ir valstybei, ir Uosto direkcijai. Kai žinosime rekonstrukcijos kainas, alternatyvų kainas, pavyzdžiui, kiek kainuotų statyti sau pastatą kad ir "Memelio mieste" arba pirkti Arūno Kuraičio pastatą ir baigti jį įrengti, tada visas alternatyvas palyginsime ir priimsime sprendimą. Kol kas mes dar nieko nedarysime. Jau esame išleidę tam pastatui daugiau kaip 14 milijonų litų jį įsigydami", - sakė direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius.

Beje, už 76,36 proc. "Lisco" akcijų 2001-aisiais Danijos bendrovė "DFDS Tor Line" sumokėjo 47,575 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder