Ar senasis tiltas taps naująja Danės krantų jungtimi?

Ar senasis tiltas taps naująja Danės krantų jungtimi?

Klaipėdos savivaldybėje iškelta idėja panaudoti seną pėsčiųjų tiltą, kadaise ėjusį per geležinkelį, ir jį permesti per Danę sujungiant Tauralaukį su Žolynų kvartalu sulaukia vis daugiau palaikymo. Iš principo tam pritaria ir miesto meras, ir Savivaldybės administracijos specialistai, ir paveldosaugininkai, ir projektuotojai. Ir net geležinkelininkai, priversti saugoti šį kultūros paveldo objektu pripažintą technikos "stebuklą". Abejonių kelia vienintelis dalykas - jo būklė ir dėl jos pagerinimo galinti smarkiai išaugti darbų kaina.

Klaipėdos geležinkelio stoties pėsčiųjų tiltas iš visuomenės akių dingo 2009-ųjų liepos pabaigoje, kai buvo demontuotas bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" nusprendus jį pakeisti nauju - saugesniu ir patogesniu.

Metalo lydymo krosnyse senojo tilto konstrukcijos neatsidūrė, mat beveik metais anksčiau, 2008 metų spalį, Kultūros paveldo departamento (KPD) nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba jį įrašė į Kultūros vertybių registrą kaip retą inžinerinio pobūdžio regioninės reikšmės vertybę.

Visą straipsnį skaitykite dienraščio „Vakarų ekspresas“ penktadienio numeryje

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder