Ar Klaipėdoje vyks „The Tall Ships Races 2021“?

Ar Klaipėdoje vyks „The Tall Ships Races 2021“?

Kitais metais Klaipėda turėtų tapti tarptautinių burlaivių lenktynių „The Tall Ships Races“ uostu. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas netrukus turėtų pasirašyti sutartį ir dėl organizuojamos burlaivių konferencijos uostamiestyje. Tiesa, kol kas dėl pasaulyje paskelbtos pandemijos planai yra pakibę ore.

Tad kas nutiks, jeigu uostamiestis įsipareigos surengti konferenciją ir tapti „The Tall Ships Races“ uostu, tačiau renginys neįvyks dėl pandemijos?

Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė ketvirtadienį surengtame Miesto tarybos kultūros, švietimo ir sporto komitete teigė, kad sutartyje, kurią turėtų pasirašyti V. Grubliauskas, yra numatyta, jog esant pandemijai abi pusės turi teisę net ir pasirašiusios sutartį jos nevykdyti.

„Miestas yra priėmęs sprendimą, kad kitais metais jis tampa priimančiu „The Tall Ships Races“ uostu, o šita (burlaivių – aut. past.) konferencija yra šio proceso dalis. Į tokią konferenciją susirenka apie 400 žmonių iš 30 šalių.

Šiais metais situacia gali keistis. Mes palaikome nuolatinį ryšį su organizacija Londone ir klausiame jų apie planus. Jie taip pat stebi situaciją ir svarsto variantus, kaip viskas būtų, jeigu situacija negerėtų. Bet, kaip ir minėjau, šito sprendimo esmė yra ne ar daryti, o tiesiog įpareigoti pasirašyti sutartį“, - posėdyje aiškino E. Deltuvaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder