Apverktinos būklės lopšelio-darželio laukia remontas

Apverktinos būklės lopšelio-darželio laukia remontas

Planuojama, jog jau kitąmet prasidės uostamiesčio lopšelio-darželio "Klevelis" remonto darbai. Įstaigos vadovė pastato būklę vadino apverktina ir teigė, jog tai bus pirmasis kapitalinis remontas nuo darželio statybų.

Nors remonto darbų bus nemažai, tikimasi, kad jie nesutrukdys tėveliams vesti savo atžalų į "Klevelį". Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius teigė, kad dėl planuojamų darbų gausos tokį remontą verčiau vadinti renovacija.

Anot jo, bus apšiltinamos išorės sienos, pakeisti langai, durys, remontuojamas stogas. Taip pat bus vykdomi darbai, siekiant energijos vartojimo efektyvumo.

"Šiemet bus perkami projektavimo darbai, tuomet projektą bus siūloma įtraukti į strateginės veiklos planą tam, kad būtų suplanuotas finansavimas. Kai gausime miesto Tarybos pritarimą, remonto darbai prasidės jau kitąmet. Tikimės, kad remontas nesukels nepatogumų darželinukams ir jų tėvams", - teigė O. Mariničius ir pridūrė, kad preliminari projekto sąmata - 400 tūkst. eurų.

Vis dėlto lopšelio-darželio direktorė Birutė Šakalinienė negalėjo užtikrinti, kad nepatogumų remontuonant nebus. Tai esą priklausys, kada bus vykdomi darbai: vasarą ar žiemą.

"Kur kas patogiau remontuoti būtų vasarą, kadangi vaikai tuo metu atostogauja. Vieną mėnesį atostogauja ir įstaigos administracija. Na, o kaip būtų žiemos metu, atsakyti kol kas negalėčiau", - teigė ji.

Apskritai darželio situacija esą labai sudėtinga. "Sienos skylėtos ir nešiltintos jau 52-ejus metus, nuo tada, kai įsikūrė darželis. Esant šaltiems, vėjuotiems orams, lopšelio grupėse labai sudėtinga išlaikyti temperatūrą, kuri atitiktų higienos reikalavimus. Kapitalinis remontas įstaigai tikrai reikalingas", - neslėpė B. Šakalinienė.

Nuo pat "Klevelio" įsikūrimo nebuvo vykdomas nė vienas kapitalinis remontas, tik 2002 metais buvo keisti langai, o praėjusiais metais atliktas visų sanitarinių patalpų remontas.

"Šiaip stengiamės patys susitvarkyti, padeda ir tėveliai", - teigė direktorė.

PAGALIAU. Tikėtina, kad jau kitąmet lopšelyje-darželyje "Klevelis" prasidės kapitalinis remontas, kokio nebuvo nuo pat pastato statybų.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder