Apšvietimas išjungiamas sulig saulės patekėjimu

Apšvietimas išjungiamas sulig saulės patekėjimu

Uostamiesčio Plytinės rajono gyventoja "Vakarų ekspresui" pasiskundė, kad ankstų pirmadienio rytą, apie 6:30 val., jau buvo išjungtas gatvių apšvietimas. UAB "Gatvių apšvietimas" direktorius Dangeras Aleksandrovas aiškino, jog šviesos nebuvo dėl gedimo, kuris tą pačią dieną pašalintas, o apšvietimas visame mieste reguliuojamas automatiškai pagal šviesos kiekį.

Į redakciją paskambinusi klaipėdietė guodėsi, kad tamsų lietingą pirmadienio rytą jai buvo nejauku eiti į darbą. Moteris atkreipė dėmesį, jog Tauralaukio rajone tuo metu šviesos dar degė. "Ar šviesos ilgiau įjungtos tik ten, kur gyvena ponai?" - piktai klausė pašnekovė.

UAB "Gatvių apšvietimas" vadovas patvirtino, jog iš tiesų rugsėjo 18 d. neveikė tik vienas šviestuvas prie Serviso gatvės 25 namo. "Tą pačią dieną buvo pakeista apšvietimo lempa. Tikrai nebuvo taip, kad nebūtų apšvietimo visame Plytinės rajone", - tvirtino D. Aleksandrovas.

Pasak pašnekovo, visoje Klaipėdoje šviesos įsijungia ir užgęsta tuo pačiu laiku, nes procesas reguliuojamas automatiškai. "Kai natūralus apšvietimas pasiekia 15 liuksų ir lempos šviesa tampa nematoma bei neduoda jokios naudos - tada lempos yra išjungiamos. Liuksometras yra mūsų biure. Prie jo budi dispečeris, kuris ir išjungia bei įjungia miesto apšvietimą. Paprastai apšvietimo išjungimo ir įjungimo laikas sutampa su saulės patekėjimu bei nusileidimu. Jeigu diena saulėta - jis gali būti išjungtas anksčiau, jai apniukusi - vėliau", - sakė D. Aleksandrovas.

Pašnekovas pridūrė, jog už poros savaičių apšvietimo išjungimas būtų apie 8 valandą. "Mes Savivaldybei pasiūlėme, jog tuomet apšvietimas būtų dar apie 10 minučių pratęsiamas, kad šviesos gatvėje nebūtų išjungiamos tuo laiku, kai vaikai eina į mokyklą", - sakė D. Aleksandrovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder