Apsilankymo tualete įkainis bus vienodas

Apsilankymo tualete įkainis bus vienodas

Klaipėdos politikai susizgribo, kad Melnragėje esančiu viešuoju tualetu galima naudotis perpus pigiau nei kitais uostamiestyje esančiais viešaisiais tualetais. Artimiausiu metu įkainį žadama suvienodinti.

Vakar Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas svarstė viešojo tualeto Kopų g. 1A, Melnragėje, teikiamų paslaugų tarifo padidinimo projektą.

Šiuo metu už naudojimąsi viešuoju tualetu Melnragėje reikia mokėti 14 euro centų, įkainį norima padidinti iki 30 euro centų. Šalia tualeto veikia ir dušas, kuriuo norint pasinaudoti reikia sumokėti 1,45 euro, bet siūloma šį įkainį didinti iki 2 eurų.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, Melnragėje veikiančio viešojo tualeto ir dušo tarifus norima padidinti siekiant, kad ši paslauga Savivaldybei būtų mažiau nuostolinga.

"Nuo 2004 metų, kai buvo patvirtinti įkainiai, minimali mėnesinė alga pakilo 88 procentais. Praėjusiais metais tualetu naudojosi 11 953 žmonės, dušu - 290 žmonių, už paslaugas buvo surinkti 2 093 eurai", - skaičiavo I. Šakalienė.

Jos teigimu, jei būtų padidintas tarifas, būtų galima surinkti apie 4 166 eurus, kuriuos būtų galima panaudoti tualetą ir dušą prižiūrinčių darbuotojų algoms, įnašams socialiniam draudimui, taip sumažinant finansinę naštą Savivaldybei.

Vis dėlto komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos nuomone, naujas 2 eurų mokestis už naudojimąsi dušu būtų per didelis - esą pilna pavyzdžių Vokietijoje, Čekijoje, kur nusiprausti viešame duše galima už pusantro euro.

"Imti po 2 eurus už dušą? Toks tarifas man atrodo per didelis. Gali būti taip, kad gautos pajamos bus dar mažesnės", - prognozavo A. Vaišvila ir siūlė pritarti projektui su sąlyga, jei dušo paslaugos tarifas didės minimaliai - 5 euro centais iki 1,5 euro.

Projektą ginti mėgino Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, tikinęs, kad kas norės išsimaudyti, tas ir du eurus sumokės, o kas nenorės, tai ir už pusantro euro neis, tačiau komitetas nusprendė pritarti pirmininko idėjai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder