Apsauginiai skydai jau gaminami Klaipėdoje

Apsauginiai skydai jau gaminami Klaipėdoje

Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė, atsižvelgdama į koronaviruso diktuojamus naujus visuomenės poreikius, pradėjo gaminti apsauginius veido skydus.

"Per tris dienas sukūrėme ir pagaminome veido skydus, kurie uždengia visą veidą ir naudojami kartu su veido kauke daug efektyviau apsaugo žmogų nuo koronaviruso.

Skaidrius, patvarius, atlenkiamus veido skydus gaminame iš prieinamų medžiagų: plastiko ir armuoto specialaus popieriaus, padengto plastiku. Leidybai ir spaudai skirtą gamybos įrangą pritaikėme naujam produktui gaminti.

Pirmuosius mūsų pagamintus veido skydus atidavėme testuoti uostamiesčio medikams ir sulaukėme palankių atsiliepimų.

Pasak specialistų, mūsų sukurti skydai yra funkcionalūs ir patogūs naudoti. Tad nedelsdami pradedame jų gamybą", - sakė leidyklos spaustuvės vadovas S. Jokužys.

Anot pašnekovo, šiuo metu uostamiesčio leidykla-spaustuvė pajėgi pagaminti nuo vieno iki trijų tūkstančių skydų per parą. Kitas ne mažesnis iššūkis - kaip skydus supakuoti, transportuoti, sukurti instrukcijas, kaip juos naudoti.

Nors mūsų valstybės vadovai daro viską, ko reikia šiuo metu Lietuvai, vienas iš svarbesnių mūsų tikslų - kuo greičiau aprūpinti veido apsaugos skydais uostamiesčio medikus, greitosios pagalbos darbuotojus, pareigūnus ir visus, kurie turi neišvengiamą kontaktą su žmonėmis. Taip pat numatome organizuoti prekybą apsauginiais veido skydais internetu", - sakė S. Jokužys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder