Aplinkos ministerija įspėja dėl padidėjusios oro taršos

Aplinkos ministerija įspėja dėl padidėjusios oro taršos

Aplinkos ministerija kreipėsi į savivaldybes, kurias įspėjo dėl padidėjusios oro taršos smulkiosiomis kietosiomis dalelėmis.

Šiemet užterštumas, palyginti su pernai metais, yra padidėjęs, ypač sudėtinga situacija Klaipėdoje, pirmadienį pranešė ministerija.

Klaipėdoje nuo sausio 1 dienos iki spalio 18 dienos kietųjų dalelių, mažesnių kaip 10 mm skersmens (KD10), koncentracija aplinkos ore paros ribinę vertę viršijo jau 50 dienų, o galima viršyti ne daugiau kaip 35 dienas. 

Prasidėjus šildymo sezonui ir vyraujant sausiems orams, pasak ministerijos, yra reali grėsmė, kad ir kitose savivaldybėse gali būti viršytas leistinas 35 dienų skaičius. 

Pavyzdžiui, sostinės Žirmūnų rajone KD10 paros ribinė vertė jau viršyta 31 dieną, Kauno Petrašiūnų rajone – 29 dienas, Šiauliuose – 21 dieną.

Pernai nė vienoje iš oro kokybės tyrimų stočių šio teršalo koncentracija aplinkos ore nepasiekė leistino 35 dienų limito. 

Aplinkos kokybės gerinimas ir apsauga yra savivaldybių funkcija, todėl Aplinkos ministerija jas primygtinai ragina imtis priemonių oro taršai savo administruojamose teritorijose valdyti ir užtikrinti žmonių sveikatai nepavojingą jo užterštumo lygį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder