Apleistųjų sąraše - jau pagarsėję objektai

Apleistųjų sąraše - jau pagarsėję objektai

Klaipėdos miesto tarybai tvirtinti buvo pateiktas atnaujintas apleistų statinių sąrašas. Didesniais taikomais mokesčiais jų savininkus bandoma paskatinti tvarkytis.

Atnaujintame sąraše - 13 objektų. Jų savininkams vietoj įprastų 0,8 ir 0,5 proc. dydžio nekilnojamojo turto mokesčio tarifų bus taikomas 3 procentų dydžio tarifas.

Didesnius mokesčius teks mokėti statinių Artojo g. 6, Didžiojoje Vandens g. 28 ir 28A, Kretingos g. 100, Liepų g. 41A, Nemuno g. 47, P. Lideikio g. 1A , Turistų g. 8A, Svajonės g. 25, Šaulių g. 40A savininkams.

Taip pat sąraše ir du pagarsėję objektai. Statinio Pievų Tako g. 36A, atsidūrusio apleistųjų sąraše, savininkė UAB "Saulėgauda" šioje vietoje nori statyti devynaukštį daugiabutį. Tam itin priešinasi aplinkinių namų gyventojai.

Beje, pernai iš šio sąrašo pastatas Pievų Tako g. 36A buvo išbrauktas, nes sulaukė naujų savininkų. Deja, ir jie pasirūpinti statiniu nepanoro. Kita sąrašo "žvaigždė" - kino teatras Žvejų g. 3, kurio savininkai šiuo metu - UAB "Fisanta". Tarybos narys Vygantas Vareikis išsakė nuomonę, kad nors ir yra vizualiai ir estetiškai apleistų pastatų, dėl galiojančių teisės aktų spragų Taryba nelabai ką gali padaryti. Esą statiniai į apleistųjų sąrašą įtraukiami tik tada, kai ima kelti pavojų aplinkiniams. "Daug metų kovojame, bet miesto įvaizdis nesikeičia", - Tarybos posėdžio metu apmaudą liejo politikas Algirdas Grublys. Jis siūlė miesto švaros taisyklėse įrašyti prievolę tvarkyti pastatus ne tik gyventojams, bet ir organizacijoms. Vis dėlto tai, Klaipėdos politikų teigimu, yra centrinės valdžios ir Aplinkos ministerijos kompetencija.

Kriterijus, kuriais remiantis nekilnojamasis turtas yra įtraukiamas į apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą, nustato Vyriausybė ar jos įgaliota institucija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder