Apdovanoti ryškiausi laivų parado dalyviai

Apdovanoti ryškiausi laivų parado dalyviai

Ryškiausias pavasario renginys - Klaipėdos laivų paradas antradienį paskelbė laivų eskadros nugalėtojus. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje renginio organizatoriai pasveikino ir įteikė dovanas ryškiausių laivų atstovams.

Gražiausi „Laivų parado“ flotilės nariai ir kūrybiškiausios įgulos apdovanoti jau trečiąjį kartą. Tokie rinkimai – ne tik graži tradicija, bet ir smagi motyvacija kiekvienam parado dalyviui.

„Kai prieš septynerius metus šovė mintis apie tokio renginio atsiradimą, visų pirma pasibeldėme į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos duris. Ir jei ne čia dirbantys žmonės, vargu ar šiuo metu turėtume tokį didelį, turtingą ir jūrišką „Laivų paradą“, kuris kiekvienam klaipėdiečiui yra neatsiejama pavasario dalis“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Nugalėtojams dovanas ir atminimo nuotraukas įteikė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus bei renginio organizatoriai.

Apdovanojimui laivus komisija rinko tik iš tų, kurie organizatoriams buvo atsiuntę užpildytas dalyvio registracijos anketas. Tokių laivų sąraše buvo 39. Specialiais Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos įteiktais prizais apdovanoti pirmųjų trijų vietų laimėtojai.

Sutapus komisijos nuomonėms, pagrindinio prizo nugalėtoju išrinktas ir ryškiausio Klaipėdos laivų parado 2016 dalyvio titulą pelnė motorinis laivas „Sumpukka“. Antroji vieta atiteko pramoginiam kateriui „Alina“, kurį komisija buvo pastebėjusi ir prieš metus. Besidžiaugdami laimėjimu, laivelio atstovai pridūrė, kad „Laivų paradas“ - lyg antros Kalėdos.

Trečioji vieta atiteko hidrografiniam laivui „Lotas“.

Už eleganciją ir pabūklus apdovanotas Klaipėdos universiteto burlaivis „Brabander“ ir jo kapitonas Valdemaras Vizbaras. Specialus prizas įteiktas ir „Laivų parado“ debiutams – Aplinkos apsaugos agentūros mokslinių tyrimų laivui katamaranui „Vėjūnas“ (kapitonas Gintautas Markevičius). Apdovanoti ir ištikimiausi „Laivų parado“ bendražygiai, kasmet dovanojantys nepamirštamą jūrinio vilkiko šokį – „Towmar Baltic“. Šį kartą „Laivų parado“ žiūrovai stebėjo net dviejų vilkikų – TAK-10 ir TAK-11 šokį. Atminimo nuotrauka įteikta TAK-10 kapitonui Ričardui Ugintui.

Prieš metus gražiausio laivo apdovanojimą pelnė pramoginis kateris „Svaja 7377“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder