Apdovanoti ryškiausi Jūros šventės eisenos dalyviai

Apdovanoti ryškiausi Jūros šventės eisenos dalyviai

Savaitgalį Klaipėdą drebinusios 59–osios  Jūros šventės įspūdžiai dar neblėsta. Trečiadienį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje buvo apdovanoti labiausiai išsiskyrę šventinės eisenos dalyviai. Pirmoji vieta skirta įmonei „Vakarų laivų gamykla“, antroji – bendrovei „Bega“, trečioji – UAB „Vlantana“.

Labiausiai išskyrę ir pastebėti kolektyvai, dalyvavę šių metų Jūros šventės eisenoje, tradiciškai apdovanoti atminimo nuotraukomis.

„Norime, kad ši eisena ilgam išliktų atminty“, – teigė VšĮ “Klaipėdos šventės” direktorius Romandas Žiubrys.

Atminimo dovanas įteikęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus džiaugėsi, kad visi dalyviai stengėsi išsiskirti, todėl eisena nebuvo nuobodi, ir dėkojo jiems už jų išradingumą.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestrui padėkota už šventės ritmą, aktyvumą ir dinamiškumą, telekomunikacijų bendrovei „Balticum“ – už jausmą, kai esi “ant bangos”, bendrovei „Klaipėdos nafta“ – už jausmą, kai “nepriklausomybė veža”. Atminimo dovanos įteiktos 70-metį švenčiančiai Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai, „Smiltynės perkėlai“, įmonei „Limarko grupė“, regatos „Baltic sail“ organizatoriams, bendrovėms „Lietuvos geležinkeliai“, „Klaipėdos Smeltė“, viešajai įstaigai „Linksmosios pėdutės“ ir jaunimo organizacijai „Rinkis Klaipėdą“. Klaipėdos technologijų ir mokymų centrui dėkota už jūrinius apdarus ir šypsenas, o Valstybinio  jūrų uosto direkcijai – už jausmą, kai jūra išsilieja į gatves.

Netoli ryškiausių ir išradingiausių kolektyvų trejetuko liko Lietuvos jūrų muziejus, eisenoje suderinęs tai, kas istoriška, ir tai, kas modernu.

Šiųmetėje Jūros šventės eisenoje dalyvavo apie 7 000 įvairių miesto ir uosto įmonių, bendrovių, įstaigų atstovų, jūrininkų ir kiti kolektyvų narių. Jūros šventės eisena, pasak R. Žiubrio, yra pagrindinė jos dalis - ji trankiai paskelbia šventės pradžią, nuspalvina miestą šypsenomis, užtvindo gera nuotaika ir apgaubia jūriška dvasia.

„Išties norėčiau ne tik visiems padėkoti, bet ir palinkėti, kad jau dabar pradėtumėte kaupti idėjas, mintis kitiems metams – juk kitąmet rengsime 60-ąją, jubiliejinę Jūros šventę. Labai norisi tikėti, kad eisena išliks esminiu jūros šventės akcentu ir nepaliks abejingų”, - sakė R. Žiubrys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder