Apdovanoti gražiausių vitrinų puošėjai

Apdovanoti gražiausių vitrinų puošėjai

Ketvirtadienį miesto rotušėje buvo apdovanoti "Vakarų ekspreso" ir Klaipėdos miesto savivaldybės organizuojamo kalėdinių vitrinų konkurso nugalėtojai. Visiems, dalyvavusiems konkurse, dėkota už pastangas padaryti miestą gražesnį.

Pasak mero Vytauto Grubliausko, beveik įpusėjus sausiui apžvelgti praėjusių metų pabaigos akcentai - jau 26 kartą vykusios gražios akcijos rezultatai.

"Įprasta vitrina ar senamiesčio kampelis buvo paversti jaukesniais nei buvo kasdien. Tačiau norėtųsi, kad graži aplinka būtų ne tik per šventes. Tik nuo mūsų pačių priklauso, kiek miestas bus gražus, šiltas ir įkvepiantis. Tie, kas kuria grožį, kuria jį ne tam, kad būtų pastebėti, bet dėl to, kad nori kurti", - kalbėjo V. Grubliauskas.

[CITATA]

Jis linkėjo išsaugoti gražiausių kalėdinių vitrinų paieškos tradiciją.

"Tai iniciatyva, kuri turi gražią istoriją, skatina, įkvepia ir atkreipia dėmesį į tuos, kurie neverčiami, neliepiami, ne pagal kokias nors instrukcijas puošia miestą", - kalbėjo miesto meras.

Konkursas atsinaujins

Vitrinų vertinimo komisijos narė, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos organizacijos vadovė Gerda Antanaitytė sakė, kad buvo labai įdomu pasivaikščioti po miestą ir apžiūrėti papuoštas vitrinas.

"Vitrinos yra pastatų akys, per jas bendrauja tie, kurie tuose pastatuose gyvena ar dirba, ir tie, kurie eina pro šalį. Buvo labai smagu pamatyti, kad puošiamos ne tik vitrinos, bet ir aplinka. Tai buvo įdomi prieššventinė pareiga", - sakė ji.

"Vakarų ekspreso" vykdomoji direktorė Loreta Latakienė, sveikindama konkurso dalyvius ir nugalėtojus, visiems dėkojo vyriausiojo redaktoriaus ir viso redakcijos kolektyvo vardu.

"Ačiū, kad dalyvaujate, kad stengiatės. Viskas prasideda nuo paties žmogaus. Kaip puošiame namus, taip puošiame ir darbo aplinką, o kai darbo vieta, kurioje žmogus praleidžia didelę dalį gyvenimo, yra gražesnė, tada ir darbas visai kitaip vyksta", - sakė L. Latakienė.

Pasak jos, norima, kad ketvirtį amžiaus palaikoma tradicija atsinaujintų, kad konkursas taptų kitoks.

I. Pirmąją vietą užėmė lietuviškų patiekalų restoranas "Katpėdėlė".

Nuo pat pirmojo kalėdinių vitrinų konkurso vertinimo komisijos nariu esantis Klaipėdos savivaldybės vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis pasakojo, kad atsimena daugumą konkursą laimėjusių vitrinų, kurių būta įvairiausių - įgyvendintos Dailės akademijos studentų idėjos, rengti teminiai papuošimai ir t. t.

"Galvojame, ką reikia padaryti, kad konkursas šiek tiek pasikeistų, atsinaujintų. Vitrinos yra gerai, tačiau yra sakoma, kad turime švarką ir turime sagas. Sagos iš briliantų, o tas švarkas nekoks. Galbūt puošybos konkursas galėtų apimti ir fasadus, kad kaimynams, konkurentams tektų bendrauti ir kartu puoštis. Mums labai patiko Herkaus Manto gatvės pradžioje matytos vitrinos, kur net nesusitarus skirtingų įmonių vitrinos buvo papuoštos kompleksiškai, gražiai sudėliota. Mes galvojome, kad čia tikrai susitarta", - įspūdžiais dalijosi M. Petrulis.

II. Antroje vietoje liko grožio salonas "Aidos studija".

Pasak jo, buvo įmonių, kurios puošėsi net į lauką išnešdamos dekoro elementų. Dėl jų Savivaldybė buvo sulaukusi net skundų - buvo pykstančių, kodėl ant šaligatvių stovi eglutės ar kiti puošybos elementai. Vis dėlto, M. Petrulio nuomone, reikėtų atlaidžiau žvelgti į tuos, kurie stengiasi puošti miestą, nors, žinoma, puošėjams taip pat nereikėtų persistengti, kad jų dekoracijos netrukdytų praeiviams.

"Tas susitaikymas, tolerancija ir bendradarbiavimas neturėtų būti vien šventiniu laikotarpiu. Tai turėtų tęstis ir jam pasibaigus. Tad linkiu visiems - dalyvaukite, eksperimentuokite, atkreipkite dėmesį į save ne blogąja prasme, bet gėrio, grožio ir šventinės nuotaikos dvasia ir kitais metais", - linkėjo M. Petrulis.

Apdovanoti nugalėtojai

"Vakarų ekspresas" ir Klaipėdos miesto savivaldybė apdovanojo gražiausiai vitrinas papuošusių įmonių atstovus.

Pirmąją vietą užėmė lietuviškų patiekalų restoranas "Katpėdėlė", kuriam atiteko vertingiausias prizas - 1 tūkst. eurų vertės reklamos paslaugų portale www.VE.lt paketas.

Antroje vietoje liko grožio salonas "Aidos studija". Jam įteiktas 500 eurų vertės reklamos paketas.

Trečioji vieta atiteko Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriui Turgaus g. 8, kuriam paskirtas 300 eurų vertės reklamos paketas.

III. Trečioji vieta atiteko Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Suaugusiųjų aptarnavimo ir informacijos skyriui Turgaus g. 8.

Taip pat "Vakarų ekspreso" 6 mėnesių prenumerata apdovanota daugiausiai portalo lankytojų balsų sulaukusi įmonė - itališkas retoranas "A Casa Mia".

Specialūs Klaipėdos savivaldybės prizai įteikti dar šešios įstaigoms. Grožio salonas "Grožio architektai" apdovanoti už minimalizmo estetiką, parduotuvė "Camileta" - už subtiliai gamtinėmis medžiagomis puoštą vitriną, grožio studija "Beuty chemistry" - už kalėdinę miško pasaką. Už kompleksišką požiūrį į kalėdinę prekybą apdovanotos kaimynystėje (Herkaus Manto g. 11A ir 11B) įsikūrusios trys įmonės: parduotuvės "Premium", "Dolita" ir Ramunės Piekautaitės stiliaus namai.

Visų apdovanotų įmonių atstovai pripažino, kad norint pokyčių reikia prie jų prisidėti patiems. Dalis apdovanotų įmonių atstovų atviravo, kad konkurse dalyvavo pirmą kartą, o R. Piekautaitės stiliaus namų atstovė sakė net nežinojusi, kad įmonė dalyvauja konkurse - buvo tiesiog pastebėtos darbuotojų pastangos stilingai pasipuošti.

SIMPATIJOS. Daugiausiai portalo lankytojų balsų sulaukė itališkas retoranas "A Casa Mia". Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder