Ant šiaurinio molo - pasivaikščioti su žuvimis

Ant šiaurinio molo - pasivaikščioti su žuvimis

Šiaurinį molą - klaipėdiečių ir miesto svečių mėgstamą pasivaikščiojimų vietą - jau šiemet turėtų papuošti originali skulptūrinė kompozicija "Pasivaikščiojimas su žuvimi". Architektūros ir urbanistikos ekspertai pritarė, kad būtent šioje vietoje skulptūra derės geriausiai.

Skulptūrinę kompoziciją, vaizduojančią vyrą, išvedusį pasivaikščioti žuvis, kuria skulptoriai Svajūnas Jurkus, Sergejus Plotnikovas ir architektas Vytautas Paulionis. Jie jau papuošė uostamiestį peliuko, "Senamiesčio sargo", nuo Kruizinių laivų terminalo krantinės mojančio berniuko su šunimi, "Vaiduoklio" prie pasukamojo tiltelio skulptūromis ir kitais kūriniais.

Daugumą šių darbų miestui dovanojo įvairios įmonės. Kompozicija "Pasivaikščiojimas su žuvimi" - ne išimtis. Ją miestui dovanoja UAB "Arijus".

Dėl daugelio miestui dovanotų skulptūrų yra įvairių nuomonių. Vieniems jos atrodo uostamiesčio puošmena, kitus erzina jų perteklius ir neretai kiču vadinama meninė išraiška. Todėl imta itin atidžiai rinkti vietą naujiems kūriniams. Dėl vietos, kur turėtų atsirasti "Pasivaikščiojimas su žuvimi", diskutuota metus.

Galiausiai tiek Miesto įvaizdžio komisija, tiek architektai pritarė menininkų pasiūlytai vietai šiaurinio molo pradžioje. Pasak Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos pirmininko Vaidoto Dapkevičiaus, beveik 2 metrų aukščio skulptūros plastika pakoreguota ir pritaikyta prie molo atmosferos. Vaizduojamas vyras, palinkęs į priekį, tarsi susigūžęs nuo vėjų ir bangų purslų, tačiau pirmyn jį veda žuvys.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder