„Amber Wind“ Palangoje žada vasarišką emociją

„Amber Wind“ Palangoje žada vasarišką emociją

Jau šį savaitgalį Palangoje skambės pučiamųjų instrumentų muzika. Kurorto miestas su nekantrumu laukia Tarptautinio pučiamųjų muzikos festivalio "Amber Wind 2018".

Pasak Palangos orkestro vadovo Vyganto Rekašiaus, nors pagrindiniai namų darbai jau paruošti, nerimas prieš festivalio pradžią išlieka ir tai natūrali būsena.

Festivaliui pasiruošta

"Kol kas viskas vyksta be nesklandumų, kaip ir buvome suplanavę. Šįryt iš Italijos į koncertų salę jau atvyko akustinė kriauklė, kuri dar šiandien turėtų būti sumontuota. Rytoj atvyksta trijų Baltijos šalių kariniai orkestrai, kurie repetuos ir ruošis penktadienio koncertui. Taip pat šiandien atvyksta kvintetas "In Medias Brass" iš Vengrijos. Trombonininkas Lito Fontana iš Austrijos taip pat jau ruošiasi. Pagrindiniai festivalio svečiai - praeitų metų pasaulio čempionai "Brass Band Weillebroek" iš Belgijos. Jie atvyks penktadienį", - sakė V. Rekašius.

Į Palangą taip pat atvyks svečių iš Latvijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir Vokietijos. Iš viso festivalyje dalyvaus apie 500 muzikantų.

V. Rekašiaus teigimu, šis festivalis yra dalis renginių ciklo, kuriuo Palanga aktualizuoja šimtametes kurorto tradicijas ir siekia ateityje surengti Europos varinių pučiamųjų instrumentų čempionatą. Kurorto miestas organizuoti tokią šventę norą išreiškė dar 2013 metais. Kol kas viskas krypsta teigiama žinių linkme.

"Palangoje nuolat lankosi atstovai iš Europos, kurie susipažįsta su miesto infrastruktūra, apgyvendinimo sąlygomis, maitinimu, susisiekimu. Šie dalykai jau niekam nekelia jokių sunkumų ir abejonių - viskas atitinka europinį lygį. Buvo klausimų, susijusių su koncertinėmis erdvėmis. Bet Palanga klausimą išsprendė pasistačiusi koncertų salę. Šiandien joje montuojama akustinė kriauklė, kuri visą garsą nukreips į salę, ir garsas klausytoją pasieks be elektroninių priemonių. Europos varinių pučiamųjų asociacijos atstovai įvertins skambesį salėje ir priims galutinį sprendimą", - pasakojo Palangos orkestro vadovas.

Tęsdamas mintį apie pasiruošimą "Amber Wind" festivaliui Palangoje, V. Rekašius pasidžiaugė, kad pučiamųjų instrumentų muzika tampa vis populiaresnė ir kaskart aukštesnės kokybės.

"Festivaliu gyvename nuo ryto iki vakaro, su juo ir miegame, - juokavo V. Rekašius. - Palanga tampa vieta, formuojančia kultūrinę tradiciją. Palanga jau seniai garsėjo pučiamųjų muzikos tradicijomis, vasaros koncertais parke. Galiu pažadėti, kad renginio svečiai savaitgalį patirs gerą palangietišką ir vasarišką emociją."

Laukia daug pasirodymų

"Amber Wind 2018" prasidės jau gegužės 17 d., šį ketvirtadienį, 15 val. Palangos kurhauzo salėje bus atidarytos Atviros kūrybinės dirbtuvės, kur pasirodys vyriškas Vengrijos ansamblis "In Medias Brass".

Oficialiai festivalis bus atidarytas tą pačią dieną, 18.45 val. prie Palangos kurhauzo. 19 val. Palangos kurhauzo salėje pasirodys ansamblis "LMTA BRASS" ir minėtasis vengrų vario kvintetas.

Gegužės 18 d., penktadienį, centrinėje miesto aikštėje kurorto gyventojams ir svečiams koncertuos Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių orkestrai, kurie paminės Baltijos valstybių Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejus.

Festivalio puošmena - šeštadienį 20 val. Palangos koncertų salėje pasirodysiantys praėjusių metų pučiamųjų muzikos žanro pasaulio čempionai "Brassband Willebroek" iš Belgijos su dirigentu Frans Violet priešakyje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder