Amatų mugėms ieškos naujo "veido"

Amatų mugėms ieškos naujo "veido"

Uostamiestyje imta svarstyti, kaip į vasaromis Teatro aikštėje specialiai kruizinių laivų keleiviams organizuojamas amatų muges pritraukti daugiau vietos gyventojų bei miesto svečių.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro (TKIC) vadovės Romenos Savickienės teigimu, praėjusią vasarą uostamiesčio Teatro aikštėje iš viso surengta 31 kruizinių laivų keleiviams skirta amatų mugė.

Vienos tokios mugės organizavimui Uosto direkcija ir TKIC kaskart skiria apie 2 tūkst. litų. Už šias lėšas padengiami iš Kruizinių laivų terminalo į Teatro aikštę kursuojančių nemokamų autobusų maršrutų kaštai, samdomi folkloro ansambliai bei sumokama mugėje dalyvaujantiems amatininkams.

"Problema ta, kad jau daugybę metų į šias muges nemokamai prisikviesti amatininkų nepavyksta, nors jie ir gauna pajamų už turistams parduodamus savus gaminius, - sakė R. Savickienė. - Manau, kad tokia praktika, kai mokame amatininkams, yra ydinga bei tai turėtų baigtis. Jie patys turėtų siekti gaminti tokius gaminius, kuriuos apsimokėtų parduoti. Manau vien tai, kad mugėje prekiaujantys amatininkai atleidžiami nuo mokesčių, yra svarus Savivaldybės prisidėjimas."

Prekeivių atstovai gi teigia, kad prekiauti minėtose amatų mugėse nelabai apsimoka, mat į jas ateina mažai potencialių pirkėjų. T. y. jos organizuojamos išimtinai tik kruizinių laivų keleiviams, o vietos gyventojai bei kiti miesto turistai apie šias muges nelabai ir žino.

Uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkės Kristinos Gontier teigimu, iš uostamiesčio verslininkų atstovų jau sulaukta ir siūlymų bei idėjų, kaip ateityje šios mugės turėtų keistis, kad pritrauktų daugiau žmonių.

"Kalba eina apie tai, kad tai turėtų būti ne įprastos mugės, o jau įvairesnio spektro kultūriniai istoriniai renginiai, vykstantys visame senamiestyje. Tarkim, skirtingose vietose būtų įrengtos specialios salelės - viena jų galėtų būti skirta vietos kulinariniam paveldui pristatyti, kitoje turistams būtų teikiamos įvairios grožio paslaugos, o trečioje galėtų vykti socialinės mugės, kur, pavyzdžiui, dalyvautų vaikai iš globos namų bei panašiai, - sakė K. Gontier. - Verslininkų pateiktų idėjų esama įdomių. Tačiau išlieka klausimas, kaip jas dabar įgyvendinti. Manau, artimiausiu metu subursime specialią darbo grupę bei ieškosime konkrečių sprendimų."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder