Alyvas iškirto, kad pasodintų... naujas

Alyvas iškirto, kad pasodintų... naujas

Šalia Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, Taikos prospekte, iškirsti jau ne vieną dešimtmetį skaičiuojantys alyvų krūmai, o vietoje jų pasodinti nauji. Miestiečiai piktinasi, jog taip yra švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, tačiau, Savivaldybės atstovų teigimu, senieji išbujoję krūmai buvo virtę asocialių asmenų slėptuvėmis.

Tokia diskusija užvirė vienoje feisbuko grupėje. Vienas klaipėdietis dalinosi žiniomis, kad dideli krūmai, kaip neva paaiškino Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, buvo iškirsti dėl to, kad ten galėjo slėptis "įvairaus plauko" asocialūs asmenys. "Tačiau praėjus keleriems metams jie užaugs ir mieste nebebus tų asocialių asmenų?.. O jei rimtai, ar gali būti akivaizdesnis neūkiškumo ir pinigų švaistymo pavyzdys?" - teiravosi neabejingas miestietis ir ragino kitus imtis veiksmų bei oficialiai kreiptis į Savivaldybę.

L. Dūda teigė, jog situacija jam yra žinoma, o senieji, galimai dar 1988 metais pasodinti alyvų krūmai buvo iškirsti dėl minėtų motyvų. "Seni, išbujoję, peraugę alyvų krūmai buvo tapę beverčiais medžiais ir dėl to jie tapo vieta pasislėpti kai kuriems asmenims, o ne skleisti grožį", - "Vakarų ekspresui" komentavo Miesto ūkio departamento direktorius ir pridūrė, kad alyvos nereikia taip gailėti, nes ji nėra toks vertingas medis kaip kaštonas, ąžuolas ar liepa.

Kad maždaug prieš mėnesį pasodinti naujieji alyvų krūmai neišbujotų kaip senieji, juos teks labiau prižiūrėti, genėti.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė informavo, kad iš viso buvo išpjauta 50 senųjų krūmų ir beveik tose pat vietose pasodinti 48 jauni krūmeliai su baltais bei šviesiai ir tamsiai violetiniais žiedais. Taip pat pasodinti 9 vienetai baltai žydinčių Vanhuto lanksvų. Vieno alyvos krūmelio kaina - 19,97 Eur, lanksva - 10,38 Eur.

"Tai normali kaina. Pasodinome jau šiek tiek ūgtelėjusias, su žiedais, tvarkingas alyvas", - komentavo J. Rimkienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder