Alinos Velykienės veiksmus tirs komisija

Alinos Velykienės veiksmus tirs komisija

Vakar Klaipėdos savivaldybės taryba atsižvelgė į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) raštą ir sudarė komisiją, kuri nagrinės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės elgesį, galimai pažeidusį Viešųjų ir privačių interesų derinimą valstybinėje tarnyboje.

Skundas grindžiamas tuo, kad A. Velykienė yra įkūrusi UAB "Sinergijos projektai", kurios veikla susijusi su gyvenamųjų namų atidavimui vertinti, nuostatų registravimu, projektų parengimu ir / ar atnaujinimu.

Atitinkamą veiklos sritį esą kontroliuoja Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Urbanistikos departamentas, kuris yra pavaldus A. Velykienei kaip Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai. Pareiškėjo teigimu, tikėtina, kad ji naudojasi savo pareigomis asmeninei naudai gauti, darydama atitinkamą poveikį Urbanistikos departamento darbuotojams.

Įvertinusi pateiktas aplinkybes, VTEK įžvelgia pagrindo manyti, kad A. Velykienė, eidama Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas, galbūt dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus klausimais, tiesiogiai susijusiais su UAB "Sinergijos projektai" ir šios bendrovės vykdoma veikla. Neatmetama galimybė, kad galėjo kilti nuolatinis interesų konfliktas A. Velykienei vykdant Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Ar A. Velykienė nepažeidė įstatymo nuostatų, tirs ir sprendimą priims Klaipėdos savivaldybės tarybos sukurta komisija, kurioje - bent po narį iš kiekvienos frakcijos. Komisiją su pirmininke Nina Puteikiene priešakyje sudarys Artūras Šulcas, Vaida Žvikienė, Tatjana Fedotova, Rimantas Didžiokas, Jonas Sąlyga ir Lilija Petraitienė.

Šį mėnesį duotame viename interviu A. Velykienė teigė pažeidimų nepadariusi. Ji netgi išreiškė norą pati prašyti miesto Tarybos sudaryti komisiją, kad atsakytų į rūpimus klausimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder