Alėjoje įsikūrė šuoliui pakilusios žuvys

Alėjoje įsikūrė šuoliui pakilusios žuvys

Martyno Mažvydo alėjoje vėl prasidėjo suoliukų puošimo sezonas - čia Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) iniciatyva įkurdinta dar viena skulptūra.

Vardinį suoliuką, kurį puošia trys stilizuotos granitinės žuvys, nuo šiol alėjoje turės buvęs kaunietis, o dabar - jau Klaipėdos gyventojas Nerijus Lazdauskas.

Jam tokią staigmeną gimtadienio proga paruošė draugai, žinoję, jog vyras visuomet svajojęs gyventi Klaipėdoje. Skulptūros "Šuolis" autorius Gintautas Jonkus šią svajonę išpildė - žuvys simbolizuoja gyvenimą prie jūros. Tai jau penktasis skulptoriaus kūrinys, papuošęs M. Mažvydo alėjos suoliuką.

Pats N. Lazdauskas sakė anksčiau matęs tik skulptūros eskizą, pirmą sykį "gyvai" ją išvydo tik per suoliuko atidengimą.

"Dabar aš klaipėdietis, turiu tokią dovaną miesto centre ir galiu ja grožėtis. Esu krikščionis ir turiu pareigą dalintis su kitais, todėl dovanos, kurios yra ne tik man, bet ir kažkam daugiau, yra prasmingos ir pačios mieliausios", - atidengus naująją suoliuko puošmeną, "Vakarų ekspresui" sakė N. Lazdauskas.

Pasak jo, į šį gražų daiktą reikia žiūrėti negalvojant apie puikybę ar prabangą.

"Reikia pamąstyti, ką gali duoti miesto alėjos suolas. Jis gali turėti kilnią misiją, negali žinoti, kam jis pasitarnaus. Gal žurnalistas per pietų pertrauką prisės ir jam ateis idėja straipsniui, gal į ligoninę skubėdama garbi klaipėdietė prisės atokvėpio minutėlei ir galbūt tai išgelbės nuo infarkto", - šypsojosi vardinio suolelio savininkas.

Atidengimo ceremonijos metu KPA prezidentas Rimantas Taraškevičius ir administracijos direktorė Jolanta Braukylienė apdovanojo antrojo asociacijos skelbto M. Mažvydo alėjos suoliukų puošimo konkurso nugalėtojus.

Piniginiai prizai atiteko Rokui Valaičiui, Arui Martinkui, Israildžonui Baroti, Gintautui Jonkui, Laimiui Kaziukoniui, Sergejui Plotnikovui ir Lukui Šiupšinskui.

"Geros idėjos nemiršta, jeigu jos yra tikrai geros, dar daugiau - jos turi tęsinį", - kalbėjo J. Braukylienė, pasidžiaugusi, jog konkursas sulaukė daugiau nei 30 idėjų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder