Akivaizdus stiprių asmenybių badas

Akivaizdus stiprių asmenybių badas

Iki Klaipėdos savivaldybės mero rinkimų liko metai. Nors gausu besistebinčiųjų, kad galimi kandidatai save itin vangiai pristato, jau puse lūpų svarstomos ir aptarinėjamos galimos kandidatūros, tarp kurių gali atsirasti ir naujų veidų. Dalis klaipėdiečių pavydžiai šnairuoja Kauno pusėn ir mano, kad Klaipėdai verkiant reikia permainų, reikia naujų veidų ir naujų idėjų.

Daug kam akivaizdu, kad Klaipėdos mero asmenyje norėtųsi matyti ne tik politiką, bet ir patyrusį verslininką, ūkininką, tikrą miesto šeimininką. Matyt, todėl laikinosios sostinės galvos Visvaldo Matijošaičio sėkmingo vadovavimo miestui pavyzdys paskatino idėją ir uostamiestyje ieškoti verslininkų, tinkamų dalyvauti artėjančiuose mero rinkimuose.

Paneigė gandus

Pasklido gandai, kad kandidatuoti į merus, žvelgiant į Kauno pavyzdį, siūloma ir verslininkams - "Begos" vadovui Aloyzui Kuzmarskiui, "Limarko" kompanijos vadovui Vytautui Lygnugariui bei verslininkui, Friedricho pasažo savininkui, Aidui Kaveckiui.

Artimiausių žmonių ratelyje A. Kuzmarskis labai konkrečiai ir aiškiai pareiškė, kad kalbos apie jo galimą kandidatavimą į būsimus miesto merus neturi jokio realaus pagrindo.

"Ne, tikrai ne, čia kažkoks nesusipratimas, tikrai negali būti net kalbos apie tai, - savo galimą dalyvavimą rinkimuose kategoriškai paneigė ir "Limarko" kompanijos vadovas V. Lygnugaris. - Aš manau, kad verslo pasaulyje yra daug geresnių kandidatų nei aš. Neįsivaizduoju iš kur gimsta šios kalbos, nes apie tokią galimybę niekada negalvojau. Gal kada nors aš ir svarstyčiau apie tai, tačiau tikrai ne šiame gyvenimo etape, tikrai ne dabar."

"Aš tikrai nesiruošiu kandidatuoti į merus, nežinau, kodėl žmonės ateina ir klausinėja manęs apie tokius planus, - mitą apie savo dalyvavimą paneigė ir Friedricho pasažo savininkas A. Kaveckis. - Kažkodėl visa tai daroma už mano nugaros. Labai atsakingai sakau - turiu kitų planų. Lieku Klaipėdoje ir darbuosiuos toliau."

Į klausimą, ar tiesa, kad kai kurios partijos jau buvo jį pasirinkusios kaip kandidatą į merus, A. Kaveckis atsakė, kad tokios informacijos neturi, bet kartu ir nepaneigė, kad buvo įvairiausių pasiūlymų ir pokalbių apie tokią galimybę.

Paklaustas, ar reikia permainų, garsus verslininkas atsakė: "Aš manau, kad permainos visada yra reikalingos, o dabar kalbėti apie tai, kuri politinė jėga tai galėtų padaryti, nenorėčiau."

Paprašytas įvardinti, kas iš žinomų Klaipėdos verslininkų galėtų sėkmingai vadovauti miestui, Aidas atsakė, kad turėtų apie tai pagalvoti.

Tarp pageidaujamų "svajonių komandos" kandidatų neoficialiai minimos ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus, Laisvosios ekonominės zonos vadovo Eimanto Kiudulo pavardės.

Kiti kandidatai

Svarstoma, kad tikroji kova dėl mero regalijų užvirs šį rudenį - po vasaros atostogų, - tačiau šiandien niekas netrukdo įvardyti ir kitus galimus kandidatus.

Dešimtmetį miestui vadovavęs Rimantas Taraškevičius kategoriškai pareiškė, jog tikrai į uostamiesčio vadovus nekandidatuos ir jokių pretenzijų vadovauti miestui jau seniai nebeturi. Miestui kadais vadovavęs Vytautas Čepas žurnalistams prieš porą mėnesių taip pat pareiškė nežadantis kandidatuoti.

NEIGIA. Aloyzas Kuzmarskis, Vytautas Lygnugaris ir Aidas Kaveckis kategoriškai paneigė dalyvausiantys artėjančiuose Klaipėdos mero rinkimuose.

Jau akivaizdu, kad tarp kandidatų bus dabartinis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, mero kėdėje leidžiantis jau antrą kadenciją. Pats V. Grubliauskas pabrėžia, kad galutinį sprendimą priims partija. Viešai kalbama, kad dabartinis meras kandidatuos bet kuriuo atveju, kels kandidatūrą pats ar su komitetu, ir esą yra įvardijęs, jog dirbs su ta komanda, kuri garantuos jam pergalę.

Gana ilgai buvo kalbama, kad kelti savo kandidatūrą į merus ketino ir dabartinis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, tačiau panašu, kad jam jau pažadėta galimybė ir toliau eiti dabartines administracijos direktoriaus pareigas. Todėl neatsitiktinai nutilo kalbos apie ilgus metus trukusią priešpriešą tarp V. Grubliausko ir S. Budino.

Klaipėdos tarybos narė, socialdemokratė Lilija Petrauskienė yra viešai paskelbusi, kad savo kandidatūros ji nesvarstanti ir šiuose merų rinkimuose nedalyvausianti.

Tarp galimų kandidatų minima ir daug metų Klaipėdos uoste dirbantis, į Seimo narius kandidatavęs Benediktas Petrauskas.

Seimo narys Simonas Gentvilas taip pat kažkada yra užsiminęs apie ketinimus dalyvauti mero rinkimuose.

Agnės Bilotaitės, kurią konservatoriai mini kaip kandidatę į merus, planus gali sugriauti asmeninės priežastys - A. Bilotaitė neseniai susilaukė atžalos. Tiesa, partijos kandidatų sąraše minimos ir Tarybos narių Tomo Meškinio bei Arūno Barbšio pavardės.

Ambicijų turėti daugumą Taryboje neslepia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kol kas neatskleidžianti savo kandidatų į merus. Tarp kandidatų minima Tarybos nario Artūro Razbadausko kandidatūra.

Klaipėdos tarybos narė Nina Puteikienė neslepia, jog su ja apie merų rinkimus yra kalbėjusi Lietuvos centro partija.

Panašu, kad jau šiandien Klaipėdoje mero rinkimams karštligiškai ieškoma naujų kandidatų, ir akivaizdu, kad kol kas net plika akimi matomas stiprių asmenybių badas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder