Aiškūs visi Klaipėdos apskrities merai

Aiškūs visi Klaipėdos apskrities merai

Sekmadienio vakarą dar iki vidurnakčio paaiškėjo, kas vadovaus savivaldybėms, kurios pirmame savivaldos rinkimų ture dar nebuvo išsirinkusios mero.

Klaipėdos miesto mero rinkimų antrame ture Vytautas Grubliauskas laimėjo surinkęs 55,28 proc. klaipėdiečių balsų. Pirmame rinkimų ture V. Grubliauskas buvo surinkęs 31,68 proc. balsų, A. Vaitkus – 23,2 proc.

Meru tapus V. Grubliauskui, jo vedamas visuomeninis rinkimų komitetas “Vytautas Grubliauskas ir komanda” gavo dar vieną mandatą miesto Taryboje. Ši vieta Taryboje turėtų atitekti Audriui Petrošiui. Jei jis atsisakys tapti miesto Tarybos nariu, sekantis eilėje – Vidmantas Plečkaitis.

Kartu su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ rinkimų rezultatų laukė ir susitarimą dirbti kartu pasirašę uostamiesčio konservatoriai. Tuo metu pas A. Vaitkų buvo apsilankiusi su Centro partija išrinkta Nina Puteikienė.

V. Grubliauskas teigė, kad jo pergalę lėmė daug faktorių, pavyzdžiui, santūri ir nekovinga retorika, neišsižadėjimas savo vertybių, korektiškas kovos būdas.

„Didžiausia pergale laikyčiau tai, kad neišsižadėjau savęs, neišsižadėjau savo vertybių, nepasidaviau pagundoms, pažadų dalinimui visomis kryptimis, o pakankamai aiškiai, negudraudamas dėsčiau savąsias vizijas, savo tiesas ir savąjį supratimą. Galbūt tas tikrumas ir nulėmė tą rezultatą„, - svarstė dar vienai kadencijai išrinktas meras.

Paklaustas apie koalicijos galimybes, jis akcentavo, kad dirbs kartu ne tik su konservatoriais.

„Kalbant apie galutinę koalicinę dėlionę, aš manau, būtų tiesiog nekorektiška kalbėti vien tik man ar vien tik mano vadovaujamos komandos vardu. Aš manau, turėtume kalbėti penkiolikos Tarybos narių vardu. Aš esu pasiruošęs kalbėtis su visais, galbūt, išskyrus tuos, kurie yra už raudonos vertybinės linijos“, - teigė V. Grubliauskas, pridūręs, kad visiems politikams bus svarbu ieškoti kompromisų.

Klaipėdos rajonui vadovaus valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronius Markauskas (59,42 proc. balsų), laimėjęs prieš konservatorių kandidatę Rasą Petrauskienę.

Kretingos rajone rinkimus laimėjo visuomeninio rinkimų komiteto „Kretingos kraštas“ kandidatas Antanas Kalnius (surinko 54,9 proc. balsų), įveikęs socialdemokratų kandidatą Virginijų Domarką.

Šilutės rajonui vadovaus partijos "Tvarka ir teisingumas" atstovas Vytautas Laurinaitis, kuris, surinkęs 53,57 proc. balsų, nugalėjo konservatorių kandidatę Sandrą Tamašauskienę.

Skuodo rajono meru tapo konservatorių kandidatas Petras Pušinskas, surinkęs 52,56 proc. balsų, ir užnugaryje palikęs valstiečių ir žaliųjų kandidatą Stasį Gutautą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder