Aiškesni siūlymai dėl Danės skvero - rugsėjį

Aiškesni siūlymai dėl Danės skvero - rugsėjį

Planuojama, kad pirmą rugsėjo savaitę visuomenei jau bus pristatyta, kokius rekonstrukcinius sprendinius dėl Danės krantinių siūlo projektuotojai.

Apie tai užsiminė vakar su Danės upės krantinių bei skvero rekonstrukcijos projektą rengiančiais specialistais susitikęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

"Susiderinom su projektuotojais, ką jie turi, pasižiūrėjome, kokioje stadijoje esame, kokie pasiruošimo darbai reikalingi pristatymui. Viskas vyksta pagal planą", - po pasitarimo komentavo S. Budinas.

Jis priminė, kad visuomenei jau buvo pristatytos konkurso laimėtojų siūlomos vizijos, kaip galėtų būti sutvarkytas Danės skveras ir jo krantinės. Dabar jau bus pristatyti konkretesni sprendimai. Žadama, kad nuo pirminių pasiūlymų jie nebus labai nutolę.

Techninį projektą rengiančios bendrovės "Hidrostatybos projektai" specialistai pristatydami viziją žadėjo suprojektuoti tokį parką, kuris trauktų žmones. Buvo kalbama, kad bus sukurta tokia erdvė, kur miestiečiai norės būti, rengti piknikus, važinėtis dviračiais.

Svartoma, kad po rekonstrukcijos bus galima laisvai prieiti prie vandens, čia galėtų veikti kavinės, vyktų prekyba, žiemą galėtų veikti čiuožykla. Kalbėta apie planus įrengti ir plaukiojančią sceną. Kiek šių pirminių vizijų pavyks perkelti į realų techninį projektą, paaiškės jau gana greitai.

"Iki metų pabaigos jau turime turėti paruoštą visą projektą. Tuomet galėsime skelbti statybos darbų konkursą", - priminė S. Budinas.

Skvero ir toje teritorijoje esančių krantinių projektavimo darbai atsieis 138 tūkst. eurų. Visiems darbams - skverui ir krantinėms sutvarkyti preliminariai planuojama išleisti 4 mln. eurų.

Beje, kol neprasidės realūs tvarkymo darbai, nebus remontuojama ir gegužės pabaigoje netoli Biržos tilto įgriuvusi Danės krantinės dalis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder