Aiškėja Stomatologijos poliklinikos ateitis

Aiškėja Stomatologijos poliklinikos ateitis

Dar pernai buvo pradėta svarstyti, kokių pokyčių reikėtų Pievų Tako gatvėje esančiai Stomatologijos poliklinikai. Šiuo metu su Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistais bei miesto Bendruomenės sveikatos tarybos nariais derinama bei koreguojama šio pastato ateities galimybių studija. Ji vėliau bus pristatyta miesto Tarybos Kolegijai.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad buvo sudaryta speciali darbo grupė, analizavusi esamą padėtį. Reaguojant į tai, kad didelis pastatas neišnaudojamas kiek įmanoma efektyviau, buvo paskelbtas galimybių studijos rengimo konkursas. Pasak Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės, darbo grupė konkursą laimėjusiai bendrovei pateikė 4 variantus, kuriuos konkursą laimėjusios UAB "Kvalitetas" ekspertai turėjo išanalizuoti ir pateikti atsakymą, kuris yra efektyviausias, patogiausias žmonėms.

Pirmasis variantas - sujungti Stomatologijos polikliniką su Sveikatos priežiūros centro I šeimos medicinos skyriumi, įsteigiant naują pirminės sveikatos priežiūros centrą. Antrasis - polikliniką prijungti prie VšĮ Klaipėdos sveikatos priežiūros centro; trečiasis - sujungti VšĮ Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centrą, Stomatologijos polikliniką ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro I šeimos medicinos skyrių. Ketvirtasis variantas - prijungti Stomatologijos polikliniką ir Klaipėdos sveikatos priežiūros centro I šeimos medicinos skyrių prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro, perspektyvoje perkeliant jį į Pievų Tako g.

UAB "Kvalitetas" atstovas Dalius Serafinas šią savaitę Bendruomenės sveikatos tarybai pristatė atliktą darbą.

Įvertinus įvairius kriterijus daugiausiai balų surinko ketvirtasis variantas. Po reorganizacijos ši įstaiga veiklą tęstų kaip Jūrininkų sveikatos priežiūros centras. D. Serafino teigimu, tokios reorganizacijos įgyvendinimas tęstųsi 4-5 metus ir atsieitų apie 1,9 mln. eurų. Pirmųjų trijų variantų įgyvendinimas kainuotų nuo 850 tūkst. iki 1,07 mln. eurų.

UAB "Kvalitetas" atstovas siūlė klaipėdiečiams atlikti ir gyventojų apklausą, mat perkėlus įstaigas į kitą vietą kelias iki jų daugumai pacientų pailgėtų apie 2,5 km.

Minėtosios tarybos narys Jonas Sąlyga replikavo, kad studija nėra tinkamai užbaigta.

"Trūksta kai kurių duomenų. Reikia aiškesnių ekonominių skaičiavimų, informacijos dėl parkavimo. Reikia ir platesnės informacijos, - pavyzdžiui, kiek reikia kabinetų, kaip vyks rekonstrukcijos, sienų perstatymas, kaip bus su radiologijos įranga?" - klausė J. Sąlyga.

D. Serafinas spalį turėtų pristatyti pagal klaipėdiečių pastabas pakoreguotą galimybių studiją, vėliau ją vertins miesto Tarybos Kolegija bei Taryba. Bendruomenės sveikatos tarybos nariai neslėpė žinantys, kad Jūrininkų poliklinikos nuomonė apie galimą pertvarką - neigiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder